spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriRusia mulțumită de alegerea noului președinte ucrainean

Rusia mulțumită de alegerea noului președinte ucrainean

-

Ucraina are şansa de a adopta schimbări pozitive care să aducă beneficii întregii societăţi, se arată într-o declaraţie a ministerului rus de externe, ca reacţie la primele rezultate ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, transmite dpa.

„Ucraina poate realiza o resetare nu prin mutarea banilor dintr-un buzunar în altul, ci una reală, bazată pe recunoaşterea necesităţii de a uni oamenii nu prin forţă, ci prin dezvoltarea agendei naţionale”, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt Maria Zaharova de pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

Zaharova a menţionat că mulţi ucraineni din zonele de conflict, unde trăiesc separatişti, nu au putut să voteze la aceste alegeri.

Conducerea Ucrainei, a sugerat Zaharova, nu ar trebui să „blocheze milioane din propriii săi cetăţeni să voteze”, potrivit declaraţiei postate pe reţeaua de socializare.

- Advertisement -

Vice-ministrul rus al afacerilor externe Grigore Karasin a declarat pentru Ria Novosti că victoria clară a candidatului Volodimir Zelenski în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina demonstrează că ucrainenii „au votat pentru schimbare”. El a adăugat că „noul guvern al ţării trebuie să înţeleagă şi să realizeze speranţelor alegătorilor”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img