Partidul lui Ponta, propunere ipocrită: Banii primiți de la AEP pentru campanie să fie donați către spitale. În mandatul lui Bănicioiu a avut loc criza cu pacienții arși la Colectiv

0

Rămași fără bani de la bugetul de stat pentru că fac parte dintr-un partid nou înființat, liderii PRO-România lansează o propunere ipocrită către formațiunile parlamentare care beneficiază de fonduri pentru campania electorală de la Autoritatea Electorală Permanentă, transmite b1.ro.

„Pro România lansează o propunere către tot spectrul politic românesc, izvorâtă din ideea de a face ceva concret în folosul cetăţeanului. În fiecare campanie electorală, fiecare partid cheltuie pe tot felul de afişe şi alte materiale de campanie, aceştia sunt bani aruncaţi pentru că nu cred că cineva mai votează un partid în funcţie de aceste materiale. Atunci, noi venim şi spunem că aceşti bani pe care partidele îi iau de la AEP nu ar trebui să se ducă pe aceste porcării, ci să se ducă pe spitale.

Pro România face acest lucru, îşi îndeamnă toate organizaţiile, acolo unde sunt astfel de secţii vom duce noi la capăt acest demers. Sunt invitaţi să vină alături de noi şi PSD, şi PNL, şi PMP, şi USR, şi celelalte partide”, a afirmat Nicolae Bănicioiu, într-o conferinţă de presă.

Nicolae Bănicioiu este fix ministrul care a gestionat criza de după tragedia de la Colectiv în urma căreia au decedat 64 de persoane. Atunci, ca ministru al Sănătății a spus că „nu avem nevoie de nimic” când realitatea a demonstrat că România nu era capabilă să gestioneze o criză de asemenea capacitatea, iar din cauza acestei atitudini sfidătoare aveau să mai moară alți zeci de tineri care au contractat infecții nosocomiale sau nu au putut să beneficieze de tratament de cea mai bună calitate din cauza lipsurilor din sistemul condus de Bănicioiu.

Confruntat, cu ocazia împlinirii a 3 ani de la Colectiv, cu declarațiile lui de atunci, când spunea că România are condiții pentru a-i trata pe răniți și că nu e nevoie de ajutor străin, Bănicioiu a refuzat să își asumă incapacitatea de a gestiona această criză şi nici faptul că nu a făcut nimic într-un an şi jumătate cât a fost ministru pentru a apariţia unei asemenea crize în sistemul sanitar românesc.

De asemenea, Victor Ponta, președintele și fondatorul Pro-România, a condus Guvernul între 2012 și 2015, când a demisionat fix pentru criza de la Colectiv, și atunci nu a făcut niciun demers pentru a opri finanțarea partidelor cu bani publici, lucru ce e de înțeles pentru că partidul pe care îl conducea, PSD, primea cei mai mulți bani.

În plus, deşi Bănicioiu vorbeşte acum despre „bani aruncaţi pentru că nu cred că cineva mai votează un partid în funcţie de aceste materiale”, Pro-România a împânzit la rândul său oraşele ţării cu bannere şi afişe pentru campania electorală.