spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeRusia gata să dea mai mult gaz ieftin Serbiei

Rusia gata să dea mai mult gaz ieftin Serbiei

-

Rusia este deschisă la discuții pentru că Serbia are nevoie de mai mult gaz în timpul iernii, a declarat joi ambasadorul rus în Serbia, Alexander Botsan-Kharchenko, într-un interviu acordat serviciului de știri Tanjug.

- Reclama -

„Prețul inițial, care se referă la cantitățile de bază anterioare, rămâne cel mai mic care poate fi determinat acum în Europa. Acesta este un punct foarte important, iar mesajul meu este că ori de câte ori vorbim despre energie și gaze, nu uităm că au un contract de bază cu un preț foarte mic și favorabil”, a spus diplomatul.

El a spus că Gazprom este pregătită pentru discuții dacă este nevoie de mai mult gaz natural rusesc.

Botsan-Hharchenko, întrebat dacă Rusia înțelege poziția Serbiei, având în vedere presiunea din jurul impunerii de sancțiuni Rusiei și faptul că Parlamentul European a condiționat sancțiunile de apartenența țării la UE și de accesul la fonduri europene, a spus că Rusia tratează Serbia cu înțelegere. „În ceea ce privește opiniile și declarațiile Parlamentului European nu cred că este esențial. Ceea ce propune Parlamentul European nu are temei sau conținut legal. Sunt niște intenții, dorințele unor oameni care nu sunt foarte pasionați de Serbia, nu are nicio bază legală și nici conținut. „, a spus ambasadorul.

Dusan Bajatovic, directorul executiv al furnizorului de gaze din Serbia, Srbijagas, a declarat joi la televiziunea locală că livrările de gaze rusești sunt esențiale pentru ecuația gazelor din Europa și singura întrebare este dacă să cumpărăm gazul rusesc direct sau prin intermediari. Serbia cumpără gaze din Rusia pentru 420 de dolari la 1.000 de metri cubi, în timp ce prețul de piață este de 1.300-1.400 de dolari.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img