spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă a ajuns la un acord cu partenerii sociali: Salariului minim...

Premierul Ciucă a ajuns la un acord cu partenerii sociali: Salariului minim brut garantat în plată să fie la 3.000 de lei, din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări

-

Prremierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc, joi la Palatul Victoria. În cursul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023, anunţă Executivul. Astfel, Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, a fost stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

- Reclama -

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img