spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăEconomieAgriculturaRusia dă lovitura chineză în agricultură

Rusia dă lovitura chineză în agricultură

-

Federația Rusă a disponibilizat o suprafață de 1 milion de hectare pentru investitorii străini, mișcarea fiind văzută ca o încercare de a ajuta China care se vede lovită în importurile de soia, urmare ridicărilor încrucișate de tarife între autoritățile de la Beijing și Administrația Trump, transmite profit.ro.

- Reclama -

Valeri Dubrovski, director al Agenției pentru Exporturi pentru Extremul Orient, a afimat, potrivit South China Morning Star Post, că această suprafață va fi cultivată într-un parteneriat în care 50% din capital va veni de la fermierii chinezi, 25% va fi capital rusesc, iar alte 25% investiții ale unor nerezidenți din alte țări, precum Japonia și Coreea de Sud.

Mișcarea vine ca o contrapondere în ajutorul Chinei, lovită în războiul comercial cu SUA printr-un acces mai restrains la producția agricolă semnificativă la nivel mondial a fermierilor americani. În viitor, alte 3 milioane de hectare de teren agricol ar urma să fie puse la bătaie pentru culture de soia, grâu și cartofi, mai scrie sursa citată.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...