spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeRusia aruncă în aer prețul uraniului

Rusia aruncă în aer prețul uraniului

-

Rusia a oprit exportul de uraniu din Sankt Petersburg în Statele Unite din cauza lipsei de acoperire de asigurare, a informat publicația oficială Rosatom Strana Rosatom pe canalul său Telegram .

„Exportul de combustibil nuclear din porturile Sankt Petersburg către Statele Unite a fost oprit din cauza lipsei de asigurare”, se arată în publicație.

- Advertisement -

Acesta a fost unul dintre motivele creșterii prețurilor mondiale la uraniu, notează Rosatom Country și citează date de la agregatorul de date macroeconomice Trading Economics că, pe 25 septembrie, costul unei lire de uraniu a crescut la 70 de dolari, iar „asemenea prețuri nu au fost văzut din 2011, după accidentul de la centrala nucleară japoneză Fukushima 1.

Recordul anterior a fost înregistrat tot în septembrie a acestui an și s-a ridicat la 65,5 dolari pe liră.”Trading Economics asociază creșterea actuală a prețurilor cu incertitudinea privind livrările. Canadian Cameco prezice o reducere a producției în acest an. Francezii de la Orano și-au amânat livrările după lovitura de stat din Niger”, notează raportul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img