spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeReprezentanții industriei chimice din Germania către Scholz: Ne-ai distrus

Reprezentanții industriei chimice din Germania către Scholz: Ne-ai distrus

-

Reprezentanții industriei chimice germane l-au anunțat pe cancelarul Scholz că sectorul lor de activitate este în pragul colapsului, relatează publicația Bild, citată de Ucraina.ru.

În Germania, această ramură industrială ocupă locul trei, ca mărime. În 2023, volumul producției a scăzut cu 16,5% comparativ cu anul anterior. În 2022, declinul a fost și mai mare – de aproximativ 20 la sută.

La întâlnire, reprezentanții industriei chimice i-au înmânat cancelarului Germaniei un document, potrivit căruia sectorul care numără 1,1 milioane de angajați, este amenințat cu reduceri masive de locuri de muncă, deoarece multe producții intenționează să se mute în locații mai ieftine din străinătate.

Se precizează că industria chimică depinde puternic de prețurile la resursele energetice, care au crescut considerabil. De asemenea, cei din acest domeniu evaluează negativ politica energetică a guvernului german.

Îl sfătuim pe Scholz, scrie Ucraina.ru, să danseze și pe mai departe după cum îi cântă Londra și Washington. Pentru ca în locul Germaniei să apară din nou în Europa triburi germane împrăștiate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img