spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneRusia anunță măsuri economice dure împotriva Turciei

Rusia anunță măsuri economice dure împotriva Turciei

-

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera siriană, informează AFP și Reuters, transmite Agerpres.

- Reclama -

Măsurile pregătite de guvernul rus care „vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși” prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci și restabilirea regimului vizelor între cele două țări, conform textului decretului publicat de Kremlin.

Începând de la 1 ianuarie 2016, angajatorii ruși „nu vor mai putea să recruteze personal dintre cetățenii Republicii Turcia”, se menționează în decret, care limitează astfel și posibilitatea pentru „organizațiile sub jurisdicție turcă” de a lucra pe teritoriul rus.

Textul mai prevede, fără a preciza o dată, „interdicția sau limitarea importurilor anumitor tipuri de mărfuri venind din Republica Turcă”, în baza unei liste care urmează să fie stabilită de guvernul rus dar care nu a fost încă făcută publică.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de agențiile ruse de presă, Vladimir Putin și-a însărcinat guvernul să „să stabilească o listă de bunuri și servicii la care măsurile economice nu se vor aplica”.

În plus, Vladimir Putin „a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia și Turcia”, în timp ce tour-operatorii ruși ar trebui „să se abțină să propună cetățenilor ruși produse implicând vizite pe teritoriul Turciei”.

Pe de altă parte, companiile aeriene turce vor trebui să se supună mai multor controale pe teritoriul rus, „din motive de securitate”.

Decretul oficializează și restabilirea regimului vizelor pentru turci, anunțată vineri de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Relațiile dintre Ankara și Moscova traversează o criză gravă după ce forțele aeriene turce au doborât marți un bombardier rus Suhoi 24 la frontiera cu Siria.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...