spot_img
22.2 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeRusia anunță că va suspenda livrările de petrol și produse petroliere către...

Rusia anunță că va suspenda livrările de petrol și produse petroliere către statele care vor decide să plafoneze prețul petrolului

-

Rusia va suspenda livrările de petrol și produse petroliere către statele care vor decide să plafoneze prețul petrolului, a declarat joi viceprim-ministrul rus Alexander Novak reporterilor.

- Reclama -

„În ceea ce privește restricțiile de preț, dacă impun restricții asupra prețurilor, pur și simplu nu vom furniza petrol și produse petroliere unor astfel de companii sau state care impun restricții, deoarece nu vom lucra în mod necompetitiv”, a spus el.

Novak a criticat, de asemenea, propunerile de a impune restricții asupra prețului petrolului rusesc drept „complet absurde”, adăugând că măsura ar putea distruge complet piața mondială a petrolului.

„Interferența în mecanismele de piață ale unei industrii atât de importante precum industria petrolului, care este cea mai importantă în ceea ce privește asigurarea securității energetice a întregii lumi, astfel de încercări nu vor face decât să destabilizați industria petrolului, piața petrolului”, a spus el. menționând că acei consumatori europeni și americani care plătesc deja prețuri mari pentru energie acum, vor plăti pentru măsura în primul rând.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...