spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeRusia anunță că aproape au cucerit regiunea Lugansk și că 1.908 militari...

Rusia anunță că aproape au cucerit regiunea Lugansk și că 1.908 militari ucraineni s-au predat din catacombele Azovstal.În Lugansk, ruşii încercuiesc Severodoneţk şi Lissiciansk, două localităţi separate de un râu şi care constituie ultima poziţie de rezistenţă ucraineană

-

Cucerirea regiunii ucrainene Lugansk (în estul Ucrainei) este aproape încheiată, iar un total de 1.908 militari ucraineni de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-au predat, a anunţat vineri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de France Presse.

„Unităţile forţelor armate ruse, împreună cu cele ale miliţiei republicilor populare Lugansk şi Doneţk, continuă să-şi extindă controlul asupra teritoriilor din Donbas. Eliberarea republicii populare Lugansk este aproape încheiată”, a declarat Serghei Şoigu în cadrul unei reuniuni a Consiliului ministerului său, la care au participat şi responsabili din armată, televiziunea publică rusă difuzând imagini de la această reuniune.

- Advertisement -

Chiar înainte de începerea ofensivei în Ucraina, lansată în 24 februarie, Moscova a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din care o parte este controlată din 2014 de forţele proruse.

În regiunea Lugansk, ruşii încercuiesc Severodoneţk şi Lissiciansk, două localităţi separate de un râu şi care constituie ultima poziţie de rezistenţă ucraineană.

- Advertisement -

Şoigu a indicat de altfel că 1.908 militari ucraineni, care opuneau rezistenţă de mai multe săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, s-au predat.

„Naţionaliştii blocaţi în combinat au început să se predea. În prezent, 1.908 de persoane au depus armele”, a afirmat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img