spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeRusia a trimis în Franța echipamente cheie pentru ceea ce va deveni...

Rusia a trimis în Franța echipamente cheie pentru ceea ce va deveni cel mai mare reactor experimental termonuclear internațional din lume

-

Marți, experții ruși au trimis în Franța echipamente cheie pentru ceea ce va deveni cel mai mare reactor experimental termonuclear internațional (ITER) din lume. Produsul în cauză este o bobină de câmp poloidal PF-1 de 200 de tone, concepută pentru pornirea și menținerea fuziunii termonucleare, a declarat un reprezentant al Sredne-Nevsky pentru TASS.

- Reclama -

„Bobina de 200 de tone este o soluție inovatoare unică și un element cheie al reactorului termonuclear. Au fost finalizați paisprezece ani de muncă creativă fructuoasă. Astăzi livrăm această bobină și acesta este un eveniment cu adevărat semnificativ”, a declarat reprezentantul special al corporația de stat Rosatom pentru proiecte internaționale și științifice și tehnice, Vyacheslav Pershukov.

PF-1 de nouă metri este una dintre cele șase bobine de câmp poloidal care se așteaptă să mențină reacția de fuziune și să mențină plasma în interiorul reactorului într-un anumit interval. Serviciul de presă al dezvoltatorului de echipamente, D. V. Yefremov NIIEFA, a declarat pentru TASS că specialiștii chinezi sunt responsabili pentru fabricarea a încă o bobină. Alte patru bobine mai mari vor fi fabricate în Franța.

Directorul instituției private ITER-Center a corporației de stat Rosatom, Anatoly Krasilnikov, a declarat anterior pentru TASS că Rusia își îndeplinește în prezent pe deplin obligațiile de a furniza echipamente pentru implementarea proiectului internațional de reactoare termonucleare ITER.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img