spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeRubla la maximul ultimilor 7 ani. Ce a decis Moscova

Rubla la maximul ultimilor 7 ani. Ce a decis Moscova

-

Rusia ar putea începe să cumpere monede naționale ale țărilor „prietenoase” și folosi rezervele respective pentru a încerca să influențeze rata de schimb a dolarului și al euro ca mijloc de contracarare a aprecierii puternice a rublei, relatează Reuters.

- Reclama -

Rubla s-a apreciat la maximul ultimilor 7 ani în contextul măsurilor de control a capitalului impuse de Moscova care includ limite asupra retragerilor în valută, situația ducând la afectarea veniturilor obținute de Rusia din exporturi din cauza deprecierii dolarului și a euro.

- Advertisement -

Ministrul rus al Finanțelor Anton Siluanov a declarat miercuri că o nouă regulă bugetară va permite ministerului său să intervină și acumuleze rezerve în alte monede străine.

„Prin monedele țărilor prietenoase, prin rate de schimb încrucișate cu dolarul și euro, va fi posibil să reglementăm costul euro și al dolarului la cel al rublei”, a declarat el la o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Rusia.

- Advertisement -

„Vom discuta acest lucru cu blocul economic în guvern. Banca Centrală a fost de acord”, a precizat el, informație confirmată și de Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale de la Moscova, de asemenea prezentă la întâlnire.

Ea a mai spus că exportatorii ruși sunt pregătiți să facă tranziția la alte monede în timp ce importatorii preferă dolarul și euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img