spot_img
27.4 C
București
sâmbătă, august 20, 2022
AcasăAnalizeROMGAZ intră în bătălia pentru perimetrul de gaze Exxon din Marea Neagră

ROMGAZ intră în bătălia pentru perimetrul de gaze Exxon din Marea Neagră

-

Producătorul român de gaze naturale Romgaz cere aprobarea acționarilor săi, cel mai mare fiind statul român, cu peste 70% din capital, pentru a angaja avocați externi care să-l asiste în tentativa de preluare de la gigantul american ExxonMobil a unei participații la perimetrul offshore de gaze Neptun Deep din Marea Neagră, concesionat în prezent în proporții egale de Exxon și OMV Petrom, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Luna trecută, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a amenințat, mai mult sau mai puțin voalat, gigantul american ExxonMobil, “recomandându-i” să nu vândă direct compania care deține licența la perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, ci să respecte legislația românească și să accepte să-și înstrăineze participația printr-o hotărâre de Guvern pentru transferul licenței. Mesajul a fost transmis într-un context în care, conform unor surse, rușii de la Lukoil ar fi cerut și obținut acces la camera de date a OMV Petrom, partenerii americanilor la concesiune.

Romgaz se numără printre companiile care au cerut oficial ANRM acces la informațiile cu privire la perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, la care americanii de la ExxonMobil, ce dețin 50% din drepturile concesiunii și statutul de operator al acesteia, intenționează să renunțe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...