Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a anunţat marţi că îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, cooperând în permanenţă cu autorităţile statului pentru diminuarea efectelor produse de coronavirus, dar arată că investiţiile companiei pot înregistra întârzieri, transmite news.ro.
”În prezent, Romgaz îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, fără a fi afectată de evoluţia pandemiei. Compania se axează pe atingerea ţintelor incluse în propunerea de buget, chiar şi în situaţia actuală. Romgaz cooperează cu autorităţile şi întreprinde măsurile necesare pentru a asigura siguranţa personalului şi continuitatea activităţii. Având în vedere situaţia actuală generată de pandemia de Covid-19, conducerea analizează permanent efectele acesteia asupra activităţii companiei. Pentru a preîntâmpina o eventuală diminuare a activităţii economice cu consecinţe în consumul de gaze naturale, pe termen scurt, se are în vedere injecţia gazelor naturale şi amânarea livrărilor spre perioada de iarnă”, se arată într-un comunicat al companiei.
Din punctul de vedere al producţiei, se are în vedere desfăşurarea activităţii în condiţii de normalitate, spun reprezentanţii Romgaz.
”În cazul izbucnirii unui focar de infecţie într-un punct de lucru, există alternative de preluare a activităţii de către structurile cele mai apropiate. În cazuri excepţionale impuse de autorităţi, situaţia din teren poate fi diferită. Deocamdată starea de normalitate, responsabilitate şi conştientizare guvernează desfăşurarea activităţilor de producţie din teren. Investiţiile însă, pot înregistra întârzieri, independent de voinţa companiei, întrucât relaţia cu terţii furnizori în aceasta perioadă se desfăşoară în condiţii de stare de urgenţă declarată la nivel naţional”, adaugă ei.
Conducerea Romgaz mai transmite că asistă la reducerea activităţii în cazul firmelor contractante sau chiar la închiderea fabricilor din ţările afectate de pandemie, închiderea graniţelor, ”ceea ce presupune imposibilitatea de a transporta materia primă sau echipamentele necesare, reducerea activităţii firmelor şi a activităţii din birouri, lipsa personalului contractorilor ca urmare a situaţiilor de izolare sau carantină, limitări pe plan logistic impuse de starea de urgenţă”.