spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeRomânii plătesc mai mult pentru kilogramul de carne decât polonezii sau muntenegrenii....

Românii plătesc mai mult pentru kilogramul de carne decât polonezii sau muntenegrenii. La lapte, brânză și ouă avem prețuri mai mari decât cehii și ungurii

-

Deși suntem, alături de bulgari și turci, la coada salariior în Europa, plătim mai mult pentru kilogramul de carne decât polonezii sau muntenegrenii. La fel stau lucrurile în cazul laptelui, brânzei și ouălor: în România, prețurile le depășesc pe cele din Lituania, Cehia, Ungaria și încă alte câteva state. Până și la haine suntem mai scumpi decât ungurii sau locuitorii Macedoniei de Nord, arată datele Eurostat conform Hotnews.

- Reclama -

Dacă media din UE a prețului la lapte, brânză și ouă e de 100 de lei, atunci în România costă 92.3 lei. Cel mai ieftin costă la polonezi (67,9 lei) și cele mai scumpe sunt la norvegieni (161,6 lei).
Se poate vedea că în Lituania, Cehia, UK, Serbia, Ungaria, Muntenegru, Turcia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia de Nord sau Polonia, prețurile la aceste produse sunt mai mici decât în România.

- Advertisement -

Să luăm prețurile la hoteluri și restaurante. Nu discutam aici de condiții de cazare, amabilitatea chelnerilor sau ospitalitatea hotelierilor. Ne uităm doar la prețuri. Graficul trebuie citit în cheie asemănătoare cu cea de mai sus. Dacă media unei nopți la hotel în UE este de 100 de lei, atunci în România este de 53,4 lei, în Turcia e de 40,3 lei, iar în Elveția de 169 de lei.

Pe carne plătim mai mult decât polonezii, muntenegrenii și turcii. E drept, în Bulgaria (cu care ne comparăm în mod tradițional), carnea e mai scumpă, potrivit Eurostat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img