spot_img
2.1 C
București
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăAnalizeRomânii îi dau de gol pe americani în scandalul armelor care au...

Românii îi dau de gol pe americani în scandalul armelor care au ajuns la ISIS

-

Un grup de experți în domeniul armamentului (CAR), finanțat parțial de UE, a descoperit în Irak și Siria arme și muniție provenind din România și Bulgaria, dar și alte țări europene, care ar fi ajuns la ISIS via SUA și Arabia Saudită. Un anunț a fost făcut săptămâna aceasta. 

Într-un articol publicat de Wired, scriitorul Brian Castner ,veteran al războiului din Irak, îl citează pe expertul Damien Spleeters care ar fi găsit dovezi în orașul irakian Tal Afar.

Spleeters a fost cel care a descoperit în Tal Afar un lot de grenade românești vândut în SUA în 2014 și, ulterior, trimis în Siria pentru a înarma un grup numit Jaysh Suriyah al-Jadid, încălcând clauzele care interziceau reexportul armelor. 

Guvernul român a furnizat CAR documentelor care confirmă livrarea și faptul că SUA a semnat un certificat de utilizare finală. Acest caz împreună cu alte câteva sunt detaliate în raportul CAR.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...