Problema risipei alimentare are impact negativ în mai multe zone, iar „dacă ne dorim ca generațiile viitoare să aibă o viață durabilă, trebuie să le oferim o educație pe măsură”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, la o conferință specială dedicată temei, transmite Profit.ro.
„Ne bucurăm că am reușit să organizăm o conferință de asemenea amploare pe tema combaterii risipei alimentare, una dintre cele mai importante componente ale dezvoltarii durabile. Impactul acestei probleme este mai mare decât pare la prima vedere. Românii aruncă zilnic 6.000 de tone de alimente. Vorbim despre resurse risipite, de impact negativ asupra mediului, dar și despre o problemă etică, având în vedere că sunt încă foarte mulți oameni care nu reușesc să își asigure hrana zilnică”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat, marți, 26 noiembrie, conferința internațională la nivel înalt „Împreună combatem risipa alimentară”, dedicată măsurilor pentru reducerea risipei alimentare, incluse în obiectivul de dezvoltare durabilă 12 din Strategia națională de dezvoltare durabilă a României 2030. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Sărbătoarea Gustului.