spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateRomânia va trebui să implementeze măsuri de austeritate

România va trebui să implementeze măsuri de austeritate

-

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) estimează că România va trebui să implementeze măsuri de austeritate în următorii ani, ca să restabilească echilibrele pe plan intern și extern și să aducă deficitele de cont curent și bugetar sub 4%, respectiv 3% din PIB, și datoria externă sub un nivel de siguranță de 40% din PIB, măsuri ce vor încetini ritmul de creștere economică, transmite Profit.ro.

- Reclama -

“După cum am menționat, toate previziunile despre viitor sunt dificile, în special în condiții predominante de circumstanțe în schimbare rapidă. Niciun prezicător nu citește într-un “glob de cristal”, pentru a putea vedea clar într-un viitor încețoșat de riscuri și incertitudini, evoluții imprevizibile ale pandemiei, șocuri externe, considerații geopolitice și constrângerile politicilor interne”, afirmă Ghinea Arminio Iorga, șeful departamentului de politici și strategii al BSTDB.

- Advertisement -

“După revenirea din declinul consemnat în 2020, regiunea are perspective moderate post-pandemie – dincolo de impulsul dat de restaurarea capacității [de producție] suspendate, va fi dificil de menținut un ritm de creștere de peste 2-3% fără accelerarea investițiilor”, notează Iorga.

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img