spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăActualitateRomânia tace vinovată: Ungaria nu va permite convocarea Comisiei NATO-Ucraina până când...

România tace vinovată: Ungaria nu va permite convocarea Comisiei NATO-Ucraina până când autoritățile de la Kiev nu vor restabili drepturile etnicilor maghiari

-

Ungaria nu va permite convocarea Comisiei NATO-Ucraina până când autoritățile de la Kiev nu vor restabili drepturile etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia, a declarat ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, la o reuniune a miniștrilor de externe ai NATO la București.

- Reclama -

„Am clarificat cu mulți ani în urmă că până când Ucraina nu va restitui drepturile etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia, nu vom contribui la convenția unei astfel de comisii”, a spus Szijjarto într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. El a subliniat că, de când a început conflictul ucrainean, Ungaria nu a ridicat această întrebare și nici nu intenționează să o facă. „Să sperăm că pacea va veni cât mai curând posibil și atunci vom putea reveni la această întrebare”, a spus ministrul.

Ungaria blochează activitatea Comisiei NATO-Ucraina la nivel ministerial din 2017. Aceasta a protestat împotriva legii educației adoptată de autoritățile de la Kiev, care a încălcat drepturile minorităților etnice, în special ale diasporei maghiare dar și ale românilor. De atunci, ședințele Comisiei NATO-Ucraina au loc doar la nivel de reprezentanți permanenți.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img