spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizePovestea umflată a gazului qatarez pentru Germania

Povestea umflată a gazului qatarez pentru Germania

-

Chiar și după încheierea unui acord pentru furnizarea de GNL din Qatar, încă nu există alternative reale la furnizarea de gaze din Federația Rusă, a declarat marți Klaus Ernst, șeful comitetului energetic al Bundestagului german.

- Reclama -

„Guvernul federal sărbătorește acordul GNL cu Qatar și se laudă cu cifre mari. De fapt, aceste două milioane de tone de GNL corespund la trei procente din consumul de gaz al Germaniei. Încă nu există alternative reale la gazul rusesc!” – a scris politicianul partidului „Stânga” pe Twitter.

Anterior, compania de stat din Qatar a semnat un acord cu compania americană ConocoPhillips privind furnizarea de gaz natural lichefiat (GNL) către Germania în valoare de aproximativ 2 milioane de tone pe an, începând din 2026 și pe o perioadă de 15 ani.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a spus că o parte din gazele achiziționate de companiile energetice, inclusiv GNL din Qatar, ar trebui să fie transferate în țările vecine de-a lungul anilor pentru ca Germania să adere la obiectivul său de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img