spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăExterneRomania, prima reactie serioasa privind imigrantii: Europa sa tina cont

Romania, prima reactie serioasa privind imigrantii: Europa sa tina cont

-

Soluţiile UE privind migraţia trebuie să ţină cont de principiul solidarităţii şi responsabilităţii partajate şi de realităţile sociale şi economice din fiecare stat membru, inclusiv capacitatea efectivă a ţărilor de a-şi asuma noi responsabilităţi,a susţinut,la CAG,secretarul de stat George Ciamba.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, secretarul de stat pentru afaceri europene în MAE, George Ciamba, a participat, marţi, Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care a a avut ca subiect principal pregătirea Consiliului European din 25-26 iunie, cu o discuţie asupra proiectului de concluzii ale Consiliului European, axat pe trei teme principale: migraţie, securitate şi apărare, creştere, competitivitate şi ocupare.

Cu privire la migraţie, tema centrală a viitorului summit european, secretarul de stat a reiterat susţinerea pentru „un răspuns coordonat şi cuprinzător la nivelul UE cu privire la provocările determinate de migraţie, în linie cu Declaraţia adoptată la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 23 aprilie 2015”, precizează sursa citată. De asemenea, Ciamba a subliniat necesitatea adoptării unor soluţii care să fie „bine echilibrate şi care să ţină cont de principiul solidarităţii şi responsabilităţii partajate, precum şi de realităţile sociale şi economice din fiecare stat membru, inclusiv capacitatea efectivă a statelor membre de a-şi asuma noi responsabilităţi”.

Oficialul MAE a reiterat, în acest context, contribuţia României la efortul comun pentru gestionarea provocărilor determinate de migraţie, inclusiv a participării la acţiunile FRONTEX în materie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...