spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăDezvaluiriNOI DEZVALUIRI IN SCANDALUL SCADERII ALOCATIILOR COPIILOR ROMANI DIN STRAINATATE LA NIVELUL...

NOI DEZVALUIRI IN SCANDALUL SCADERII ALOCATIILOR COPIILOR ROMANI DIN STRAINATATE LA NIVELUL CELOR DIN TARA/ Deutsche Welle: Iohannis si PNL sunt de acord/ Ministrul britanic al muncii: Avem acordul tacit al guvernului roman/ Noi declaratii de la Viena

-

Apar noi detalii in scandalul scaderii alocatiilor copiilor romani din strainatate la nivelul celor din tara. Scandalul a fost iscat saptamana trecuta de ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz , care a cerut vineri o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.

- Reclama -

Marti, Austria a revenit cu noi declaratii. Reducerea alocaţiilor pentru copiii străinilor din statele membre UE care muncesc în Austria ar avea ca rezultat o economie la buget de 50 de milioane de euro anual, a declarat ministrul austriac al Familiei, Sophie Karmasin, relatează publicaţia Heute.Un purtător de cuvânt al ministrului Kurz a precizat, marţi, pentru Heute, că propunerea privind alocaţiile va fi făcută în septembrie, în cadrul unui grup de lucru al UE.

Deutsche Welle, concernul media pentru strainatate finantat de guvernul Germaniei Federale , afirma ca presedintele Klaus Iohannis si PNL ar fi de acord cu acest lucru.

De asemenea, potrivit Realitatea TV, ministrul britanic al muncii a spus ca are in acest  sens ACORDUL TACIT al guvernului roman.

De la Bucuresti am avut o declaratie care sugereaza acest lucru dupa intalnirea presedintelui  Klaus Iohannis cu premierul britanic David Cameron.

oprea

Marti seara, la Realitatea TV, intrebat despre despre declaratia ministrului britanic al muncii privind intelegerea tacita cu guvernul roman, premierul interimar Gabriel Oprea a replicat sec: NU VA FI O INTELEGERE TACITA, dar nu a negat informatia.
27555

Stire Agerpres, agentie oficiala de stiri de la Bucuresti, 11 iunie 2015

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Bruxelles, în marja summitului UE-CELAC, cu premierul britanic David Cameron, context în care a afirmat că o ieșire a Marii Britanii din UE ar însemna o slăbire a Uniunii, dar și a acestei țări și a propus demararea unui proces de reflecție pentru separarea dreptului la liberă circulație de beneficiile sociale.

„Preocuparea prim-ministrului Cameron este nu neapărat legată de acest drept și chiar a subliniat că, după părerea lui, acesta este un drept câștigat și trebuie păstrat și faptul că, în cadrul acestei mișcări, sunt, totuși, foarte multe persoane care solicită beneficii sociale și aici apare problema. Iar în acest context, eu am propus să începem un proces de reflexie cum putem să despărțim dreptul la liberă mișcare de dreptul la beneficii sociale și cum poate fi acest lucru pus în acord cu toate statele membre. Am constatat cu bucurie și am subliniat acest lucru că dl prim-ministru Cameron a venit din proprie inițiativă cu afirmația de acceptare a dreptului la liberă circulație a persoanelor în cadrul UE, fiind preocupat de partea financiară, de beneficiile sociale„, a spus Iohannis.

ue-romania

Relatare Deutsche Welle, www.dw.de, sectia in limba romana

Recent ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, a provocat o mare indignare la București cu propunerea de diminuare a alocațiilor pentru copiii lucrătorilor români până la nivelul care se practică în țara de origine. În speță, ar fi vorba ca alocația de 160 de euro, pe care o plătește statul austriac, să fie redusă la 10 euro, cât este acum în România. Proteste pe toată linia: MAE emite un comunicat în care invocă ”principiile europene”, ministrul Muncii, Rovana Plumb se declară ”surprinsă și dezamăgită”, alți lideri de partid din coaliția guvernamentală îi asigură pe românii din străinătate că Guvernul va continua să lupte pentru drepturile lor, câteva ONG-uri au ripostat și ele. PNL a tăcut, poate pentru a se pune de acord cu declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, prin care se declara receptiv la aceste reforme.

Revenind la problema care a iritat atât de mult în România, alocațiile pentru copii s-ar plăti în mod egal oriunde în Europa și nu ar mai exista nicio controversă, dar s-ar evita totodată încasarea dublă a alocațiilor, ceea ce este astăzi posibil. Așa cum observam, PNL a evitat să intre în controversa alocațiilor (cu un gând nemărturisit), dar nu am depistat la aceste grupuri nicioadată o gândire diferită de a PSD, căci e vorba de o gândire ”românească” în expresia ei cea mai populară. Toate partidele, fără excepție, și-au făcut un titlu de glorie din a apăra libera circulație a forței de muncă, știind prea bine echivocul pe care îl implică acest fapt. Toți politicienii români, inclusiv cei care se plasează în țară cel mai la dreapta, odată ajunși la Strasbourg pactizează natural cu grupurile stângii, mai tolerante de obicei cu migrația.

Singura excepție notabilă de la această unanimitate românească face președintele Klaus Iohannis care declara recent că dorește disocierea liberei circulații de ajutoarele sociale, și este foarte interesant de văzut dacă va reuși să-și apere punctul de vedere într-o ambianță politică cu înclinații cu totul contrare.

Radu Carp, una din variantele de ministru de externe intr-un viitor guvern PNL, a recunoscut pe facebook ca Romania ar fi acceptat cererea Marii Britanii de reducere a indemnizatiilor pentru copiii romani ai familiilor care lucreaza in strainatate la nivelul celor din Romania.  Mai mult ar fi vorba de toate indemnizatiile sociale pentru cetatenii romani care lucreaza in UE, precizeaza Carp.

Ministrul de externe austriac Kurz a fost infierat la Bucuresti pentru ca nu mai vrea portabilitatea indemnizatiilor sociale in UE pentru cetatenii unui stat care lucreaza in alt stat. A adaugat in interviul dat ORF ca se afla pe aceeasi lungime de unda in aceasta problema cu Marea Britanie. Insa aceasta fraza nu a mai fost comentata la Bucuresti. Motivul este acela ca Marea Britanie a obtinut deja acordul Romaniei (si al Austriei dupa cum vedem) pentru ca indemnizatiile sociale sa se plateasca la nivelul din statele de care apartin cetatenii unui stat chiar daca lucreaza in alt stat. Cum? Romania a fost deja de acord cu aceasta propunere a Marii Britanii?A se citi cu atentie declaratiile lui Cameron, a se cupla cu tacerea suspecta de la Bucuresti pe aceasta tema si a se gasi raspunsul corect, 

a scris pe facebook Radu Carp.

carp

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz ,a cerut vineri o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.

maxresdefault

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz,, doreşte o reformă rapidă a sistemelor sociale în UE, afirmaţia sa apărând în contextul discuţiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai căror părinţi, cetăţeni UE, muncesc în această ţară, scrie Die Krone.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români, ai căror părinţi muncesc în Austria, statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro. „Suma aproape corespunde unui salariu mediu din România”, a spus Sebastian Kurz.

Şeful diplomaţiei (ÖVP) doreşte ca valoarea alocaţiilor acordate de Austria să corespundă celei din statul de unde provin părinţii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plăti aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, ci doar circa 30 de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...