spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateRomânia mai cumpără niște rachete cu 662,5 milioane de euro fără TVA

România mai cumpără niște rachete cu 662,5 milioane de euro fără TVA

-

Comisile de Apărare din Parlament au hotărât să acorde un vot favorabil inițierii de către MApN a procedurilor pentru realizarea programului de înzestrare cu tehnică militară „Sistem de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/raza foarte scurtă de acțiune, portabil – MANPAD”.

- Reclama -

Potrivit solicitării MApN, „starea actuală de înzestrare a Armatei României impune adoptarea unor măsuri urgente care să asigure adaptarea la noile condiții ale mediului de securitate și să permită îndeplinirea integrală a misiunilor și obligațiilor care-i revin Armatei României, în plan național și internațional”.

Programul constă în achiziția a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, precum și a echipamentelor specifice de instruire și antrenament, fiind destinate structurilor din cadrul Forțelor Terestre, Forțelor Navale, Forțelor Aeriene și Comandamentului pentru Operații Speciale, reiese din raportul comisiilor de Apărare.

Valoarea contractului de achiziție prezentat, fără TVA, a fost estimată la 662,5 milioane de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...