spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeCriza apei în Italia: Se interzice a doua spălare a părului la...

Criza apei în Italia: Se interzice a doua spălare a părului la coafor

-

Pentru a face față crizei apei și a nu folosi apa, autoritățile italieneau cerut oamenilor să nu spele mașinile, să nu umple piscinele și să ude grădinile cu moderație. Dar în Castenaso, în zona Bolognese, nimeni nu se aștepta să fie nevoit să renunțe chiar și la a doua spălare a părului la coafor, scrie Gazeta Românească din Italia.

- Reclama -

Curiosa interdicție este scrisă negru pe alb într-o ordonanță anti-risipă semnată de primarul Carlo Gubellini. Motivația? Un robinet lăsat deschis, explică Municipalitatea, livrează în medie 13 litri pe minut. Mult prea mulți într-un moment de urgență, mai ales dacă înmulțești cifra cu numărul de frizerii și coaforuri din localitate, circa zece, scrie tgcom24.

- Advertisement -

Pentru cei care nu respecta ordinea, exista penalitati. Încălcarea prevederilor atrage aplicarea „o sancțiune administrativă pecuniară de la 25 la 500 de euro”, cu reducere dacă se plătește în termen scurt.

Alte interdicții sunt prevăzute în ordonanță. În intervalul orar 8-21 nu este posibilă folosirea apei potabile din rețeaua de apă pentru uz necasnic, în special pentru udarea grădinilor de legume, grădinilor și spălarea vehiculelor. Umplerea piscinelor, atât publice, cât și private, este permisă numai după acordul cu administratorul rețelei de apeducte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img