spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeRomânia, fabrică de stomatologi belgieni

România, fabrică de stomatologi belgieni

-

O treime dintre noii stomatologi care au solicitat anul trecut să se înregistreze oficial pentru a lucra în Belgia nu au urmat pregătire belgiană, ci străină. Diplomele de stomatologie din România sunt cele mai întâlnite. „Punem la îndoială echivalența acelei diplome”, a spus Frank Herrebout de la Asociația Profesională Flamandă pentru Dentisti conform Ziarului Românesc din Germania

- Reclama -

În 2022, 313 medici stomatologi noi au solicitat un număr INAMI/RIZIV (înscriere la Institutul Național pentru Asigurări de Sănătate și Invaliditate – n.r.) pentru a începe să lucreze în Belgia. Este izbitor că peste o treime dintre ei nu au urmat un curs la o universitate belgiană, ci au în buzunar o diplomă străină.

Informațiile pe care Frieda Gijbels, parlamentar federal pentru partidul N-VA (naționalist-conservator – n.r.), le-a solicitat Ministerului Sănătății arată că este vorba în principal de diplome din România. În 2022, nu mai puțin de 27 de stomatologi cu diplomă românească au aplicat pentru un număr INAMI în Belgia. Adică mult mai mult decât stomatologi cu diplome din țările vecine Belgiei, cum ar fi Germania (10), Franța (2) sau Olanda (5).

Asociația Profesională Flamandă a Medicilor Dentiști este îngrijorată, în special de diplomele românești. Președintele Frank Herrebout a spus în cadrul emisiunii „Lumea de astăzi” de la Radio 1 că el consideră că România este o ușă de intrare prin spatepentru stabilirea stomatologilor non-europeni în Belgia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img