spot_img
30.4 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinRomânia cade între scaunele din Ucraina și Kosovo CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI...

România cade între scaunele din Ucraina și Kosovo CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Negociatorul ucrainean spune că s-a ajuns la momentul în care se caută o „soluție legală” privind cele 2 republici separatiste pro ruse. Dar declarația interesantă pentru noi e alta: afirmă că Polonia e indirect parte în discuții. Pe ideea că vor fi garanți internaționali care vor pune la cale „un nou sistem de securitate în Europa”. Ce înseamnă concret nu spune. „Garanții internaționali” ar trebui să fie marile puteri și țările vecine. Ori ucraineanul vorbește doar de Polonia. România, țară vecină, nu există. Iar rămânem pe prispă, Klausică, weekend plăcut la ski!

Franța vorbește despre autonomia Corsicăi după protestele de acolo. Kosovo îi cere lui Biden să pună România să îi recunoască independența pentru a intra în NATO. Asta după ce acum o săptămână președintele Serbiei a vorbit despre faptul că „unii din NATO” vor ca România, Spania, Grecia și Slovacia să recunoască Kosovo.

Anul trecut americanii au dat vize croaților pe motiv că au o „importanță strategică” pentru Statele Unite. Și nouă ne spun la fel când vin la București. Dar la vize nu renunță semn că nu suntem la fel de importanți ca amicii noștri croați.

Kosovo e unul din punctele strategice importante ale americanilor. Merge la pachet cu Albania, unde se află cartierul general al Opoziției iraniene. Kosovo are Camp Bondsteel. Dar Kosovo pentru România are o semnificație aparte, iar recunoașterea poate crea multe probleme pe termen mediu și lung.

Din povestea cu Ucraina și Kosovo s-ar putea să cădem încă o dată în istorie între scaune! Și mai apoi să primim multe zoaie în cap din prostia și incompetența noastră!

FOTO: 28 iunie 1940. Cedarea Basarabiei 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...