spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăEconomieROMÂNIA BUGETARĂ: Angajaţii de la privat câştigă, în medie, cu 19% mai...

ROMÂNIA BUGETARĂ: Angajaţii de la privat câştigă, în medie, cu 19% mai puţin decât cei de la stat

-

Un angajat de la stat câştigă, în medie, puţin peste 2.500 de lei brut pe lună, cu 19% mai mult decât un angajat din sectorul privat, în contextul în care firmele au fost nevoite să îşi ţină costurile sub control, iar Guvernul a acordat, în scop electoral, creşteri salariale pentru bugetari într-un ritm mai accelerat, arată datele centralizate de Ziarul Financiar.

- Reclama -

„Salariile de la stat sunt mai mari pentru că acolo există o politică salarială complet diferită decât cea din privat. Dacă în mediul privat creşterile salariale se fac pe o bază solidă, de creştere a productivităţii, în sectorul de stat de 25 de ani salariile cresc în baza unor ordonanţe date de Guvern, în urma unor decizii pur administrative, cu scop electoral. Niciodată salariile la stat nu au crescut pe motive de creştere a productivităţii sau a eficienţei angaja­ţi­lor. Chiar şi în perioada de criză, creşterile salariale de la stat au fost mai accelerate decât cele din privat“, a explicat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...