spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăEconomieAgriculturaRomânia ar putea profita de pista saudită a grâului

România ar putea profita de pista saudită a grâului

-

Decizia Arabiei Saudite de a-și ajusta cerințele pentru importurile de grâu, deschizând calea pentru grânele de la Marea Neagră, va provoca dificultăți semnificative unor exportatori din UE, care vor trebui să caute piețe alternative, apreciază traderii, transmite Reuters. Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (SAGO) din Arabia Saudită, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului arab, a anunțat joi că va relaxa criteriile privind pagubele provocate de insecte pentru următoarea licitație de importuri de grâu, scrie Agerpres conform Profit.ro.

- Reclama -

Deși intrarea grâului rusesc în Arabia Saudită se bucură de o atenție majoră, traderii subliniază că ar putea crește și cantitățile de grâu exportate de Ucraina, România sau Bulgaria. Însă succesul grâului de la Marea Neagră pe piața saudită depinde de calitatea sa, apreciază traderii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...