spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDezvaluiriRomânia a ales duetul franco-german și a închis ușa americanilor de la...

România a ales duetul franco-german și a închis ușa americanilor de la Bell

-

Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M, se arată într-un comunicat, remis joi, AGERPRES.

Un contract era dorit și de americanii de la Bell, dar Bucureștiul a ales consorțiul franco-german.

CITIȚI ȘI: LUPTE DE CULISE ÎN ROMÂNIA între americani și francezi: Ambasadorul american și Bell Helicopter la Grindeanu, ministrul de externe francez la Juncker

Ambasada Franței și Ambasada Germaniei în România salută și susțin cooperarea industrială între Airbus Helicopters și IAR, a cărei viabilitate a fost reafirmată prin semnarea Acordului General privind cooperarea exclusivă pentru producția în țara noastră a elicopterului H215M, se arată într-un comunicat al celor două misiuni diplomatice, remis joi AGERPRES.

„Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, și IAR, lider național în domeniul aeronauticii, acest Acord întărește un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al țărilor noastre — România, Franța, Germania — în domeniul industriei și al apărării”, a declarat ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img