spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăExterneProcurorul a cerut disculparea pur și simplu a lui Dominique Strauss-Kahn în...

Procurorul a cerut disculparea pur și simplu a lui Dominique Strauss-Kahn în dosarul de proxenetism

-

Procurorul a cerut marți disculparea ‘pur și simplu’ a fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn în cadrul procesului pentru proxenetism agravat, judecat la un tribunal din Lille (nordul Franței), transmite AFP, relatează Agerpres.

- Reclama -

‘Punând în balanță toate elementele de acuzare și apărare, consider că nici ancheta judiciară, nici audierile nu au oferit dovada vinovăției domnului Strauss-Kahn’, a spus procurorul Frederic Fevre. Adresându-se tribunalului corecțional din Lille, magistratul a apreciat că ‘notorietatea’ fostului favorit socialist la alegerile prezidențiale din 2012 ‘nu trebuie să fie în niciun caz o prezumție de vinovăție’, întrebându-se dacă ‘un om puternic ar trebui să fie obligatoriu vinovat’.

- Advertisement -

Dominique Strauss-Kahn a afirmat mereu că nu știa că la petrecerile libertine la care el lua parte erau invitate și prostituate.Judecat la trei ani și jumătate după scandalul sexual în care a fost implicat la hotelul Sofitel din New York, ce a pus capăt carierei sale politice, fostul politician de 65 de ani riscă, dacă ar fi găsit vinovat, o pedeapsă de până la zece ani de închisoare și o amendă de 1,5 milioane de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img