spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăALEGERI 2020Robert Cazanciuc (PSD) anunță proteste masive în stradă: M-a umplut de bucurie...

Robert Cazanciuc (PSD) anunță proteste masive în stradă: M-a umplut de bucurie cumva faptul că oamenii au ieşit în stradă

-

Senatorul PSD de Giurgiu Robert Cazanciuc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că începutul de an va fi sub semnul conflictului social, pentru că a fost „încropită” o coaliţie de guvernare fără să se ţină cont de votul românilor.

- Reclama -

”Aşa cum am anticipat şi la finalul anului trecut, începutul de an va fi sub semnul conflictului social. Atunci când încropeşti o coaliţie care să guverneze fără să ţii cont de votul în ansamblu, evident că apar conflicte sociale. Dacă preşedintele Iohannis ar fi ţinut cont de votul românilor şi ar fi oferit mandatul PSD de a forma un guvern, probabil am fi evitat acele conflicte care astăzi aduc oamenii în stradă, pentru că priorităţile unei coaliţii în jurul PSD ar fi fost cu siguranţă altele, nu de a trage la sorţi, pentru că am ajuns acum să tragem la sorţi funcţiile de conducere”, a afirmat senatorul.

Cazanciuc a spus că i s-a părut „interesant” faptul că primele proteste din acest an nu au avut legătură cu mărirea salariilor, ci cu domeniul educaţiei.

„Ceea ce mi s-a părut interesant este că nu suntem pierduţi noi, ca popor, pentru că primele proteste pe anul acesta nu au fost cele legate de mărirea salariilor, ci de educaţie. M-a umplut de bucurie cumva faptul că oamenii au ieşit în stradă să-şi apere profesorii care sunt astăzi abuzaţi, împinşi din şcolile în care au predat ani de zile, fără niciun fel de explicaţie. Oamenii vor să-şi apere dascălii, ceea ce mi s-a apărut fabulos pentru noi, ca naţie. Au ieşit în stradă poliţiştii, au ieşit în stradă medicii, o să iasă în stradă toate categoriile sociale care au crezut în lege. Astăzi Curtea Constituţională a declarat constituţională majorarea cu 40% a pensiilor. (…) Această coaliţie merge înainte păstorindu- şi interesele politice fără legătură cu dorinţele românilor”, a susţinut parlamentarul.

El a mai menţionat printre nemulţumirile românilor care, în opinia sa, vor duce în acest an la conflicte sociale faptul că nu se respectă legea care prevedea creşterea salariilor bugetarilor, „explozia” preţurilor la combustibil, condiţiile achiziţiei de locuinţe de către tineri şi lipsa sprijinului pentru fermieri. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img