spot_img
2.2 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăAnalizeRISE PROJECT, nouă investigație despre Liviu Dragnea: Mașina de bani a liderului...

RISE PROJECT, nouă investigație despre Liviu Dragnea: Mașina de bani a liderului PSD

-

O nouă investigație RISE PROJECT despre afacerile liderului PSD, Liviu Dragnea.

- Reclama -

INVESTIGAȚIA RISE PROJECT:

- Advertisement -

Niște cumetri și cumnați devin o corporație pe banii noștri. Se cunosc din tinerețe, dar s-au înrudit între timp. În capul mesei stă Liviu Dragnea și corporația crește odată cu influența lui politică. Parlamentari, funcționari și afaceriști – se înrolează în grupare și fiecare înghite o felie din tortul de peste 2 miliarde de lei asigurat de stat în ultimii 10 ani.

Obiectiv de interes: Tel Drum, companie care leagă familia Dragnea de bugetul statului. Corporația cumetrilor câștigă la două mâini – prin contracte publice și prin eludarea taxelor. Din centrul de comandă, banii se distribuie în funcție de poziția fiecăruia, iar circuitul lor trădează anatomia grupării. RISE Project a studiat mai multe tranzacții.

- Advertisement -

Liviu Dragnea și Marian Fișcuci, primul patron al Tel Drum, alături de mai mulți teleormăneni / Sursa foto: Elisa Bouleanu, Adevărul

Liviu Dragnea și Marian Fișcuci, primul patron al Tel Drum, alături de mai mulți teleormăneni / Sursa foto: Elisa Bouleanu, Adevărul

Aceștia sunt oamenii de bază:

  • Ștefan Valentin Dragnea – fiul lui Liviu Dragnea. Pilotează mașini premium și locuiește într-un conac din Turnu Măgurele, fosta casă de protocol a Partidului Comunist Român. Dragnea Jr. e afacerist cu acte-n regulă de câțiva ani, legat ombilical de Tel Drum, cu care face tranzacții de zeci de milioane.
  • Florinel Marinaș – cumnatul lui Liviu Dragnea. E căsătorit cu sora Bombonicăi Dragnea, fosta soție a șefului Camerei Deputaților. A preluat pe numele lui afaceri ale politicianului.
  • Marian Fișcuci – prieten din copilărie al lui Liviu Dragnea, donator constant la PSD, a figurat timp de 4 ani în actele Tel Drum. Oficial, a preluat societatea de la Consiliul Județean Teleorman, pe semnătura lui „Livache” – președintele instituției. În paralel, era asociat direct cu Bombonica Dragnea într-un hotel din Turnu Măgurele.
  • Adrian Simionescu – fost deputat, președinte PSD Teleorman și vice la Consiliul Județean Teleorman, pe vremea lui Dragnea. Simionescu e cumnatul lui Marian Fișcuci.
  • Petre Pitiș – director general al Tel Drum, partener de vânătoare cu Dragnea Senior și de afaceri cu Dragnea Junior. Îi predă celui din urmă firme la cheie, toate conectate la banii Tel Drum.
  • Daniel Neagoe – fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. De loc din Pitești, Neagoe a fost un donator important al PSD Teleorman. Rulează zeci de milioane de euro cu Tel Drum.

Așa arată circuitul:

Tel Drum și firmele agreate, toate interconectate, au creat un mediu paralel de afaceri în sud-estul țării. Banii vin de la stat și rulează în industriile locale generate de activitățile Tel Drum: asfaltări, imobiliare, agricultură, zootehnie, vânătoare, media și alimentație publică.

Trăiește toată lumea din Tel Drum – familia Dragnea, cumnații, cumetrii, șoferii lor, fruntași din filiala PSD și oameni-cheie din instituții.

Fiecare are acces la o felie. Firmele lor își livrează reciproc servicii sau materie primă, lucrează în tandem sau subantrepriză, se împrumută între ele, girează una pentru alta, iar unele au logistică și sedii comune. Sunt dependenți unii de alții, de aceea totul funcționează în logica unui cartel care sufocă tot ce mai mișcă liber în acest colț sărac de țară. RISE le-a urmarit banii până când au ajuns în valize.

Și aceștia sunt banii care-i unesc pe toți:

Mașina de bani

Tel Drum a înghițit în ultimii zece ani peste 2 miliarde de lei de la buget. Adică peste 80 la sută din încasările totale ale corporației. Cele mai multe contracte publice au fost câștigate în Teleorman, o bună parte chiar de la instituțiile din subordinea lui Dragnea, Consiliul Județean sau primăriile PSD.

Relația lui Dragnea cu primarii care au băgat bani în Tel Drum a fost constant strânsă. Au făcut chefuri, s-au dus împreună la vânătoare și la tăiat de panglici. O arată inclusiv interceptările din dosarul „Referendumul”, în care liderul PSD a fost condamnat pentru frauda electorală din 2012.

Liviu Dragnea, după una dintre audierile la DNA / Sursa foto: Mediafax.ro - Alexandru Dobre

Liviu Dragnea, după una dintre audierile la DNA / Sursa foto: Mediafax.ro – Alexandru Dobre

„Trăiască șefu! Văzui o știre acu’ pe televizor. Mâine sunteți audiat. Eu vreau să vă spun că vă țin pumnii… că vă iubim și să vă bazați pe noi!” –  l-a încurajat atunci la telefon edilul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Din 2008 și până în prezent, adică pe timpul celor trei mandate ale lui Drăgușin, Tel Drum a luat de la primăria Alexandria peste 8,8 milioane de lei. N-a avut competiție. Procedurile de atribuire n-au fost publice și, „din motive tehnice”, spune primăria, negocierile s-au derulat doar cu Tel Drum.

Grosul a venit, însă, de la Consiliul Județean, condus timp de 12 ani de președintele Liviu Dragnea. Doar în ultimul său mandat (2008-2012), Tel Drum a primit aproape 244 milioane lei, adică mai bine de 10 la sută din tot ce a câștigat firma în ultimul deceniu.

Banii de mașină

Cel mai puternic Volkswagen Golf 6 din lume e în România, mai exact la Turnu Măgurele. Stă parcat în curtea fostei vile de protocol a Partidului Comunist Român, acolo unde locuiește Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD.

Ștefan Valentin Dragnea, la manșeta "rachetei" personale

Ștefan Valentin Dragnea, la manșa “rachetei” personale

Tânărul a tunat mașina, transformând Golful într-o rachetă albastră de 776 cai-putere. Acum, mașina modificată e mai puternică decât unele aparate de zbor ale Armatei române, cum ar fi avioanele de antrenament fabricate la Bacău (360 CP).

Distracția lui Dragnea Jr. a fost plătită de Tel Drum, care a achitat facturi de peste 78.000 de euro emise de mai multe firme de tuning auto.

În schimb, în același an, Tel Drum n-a avut bani pentru stat, fiind executată silit de Fisc pentru taxe neplătite de aproape 3 milioane de lei.

Firmele de tuning către care Tel Drum SA a făcut plăți repetate

Unul dintre angajații ZZTuning ne-a explicat că firma lor s-a ocupat de „exteriorul mașinii”, iar motorul a fost opera firmei grecești Exelixis.

Ferma din hotel

Hotelul Turris din Turnu Măgurele aparține familiei Dragnea, iar Tel Drum este unul dintre cei mai importanți clienți cazați. Peste 2 milioane de lei a transferat corporația teleormăneană în conturile Turris între 2007 și 2014. De banii ăștia, firma de asfaltări ar fi putut ține ocupate cel puțin 8 camere, zi de zi, în toți acei ani.

Bombonica Dragnea, fosta soție a șefului PSD, a fost până în 2014 patroana hotelului, iar cumnatul ei, Florinel Marinaș, director general.

Hotelul Turris din Turnu Măgurele

Hotelul Turris din Turnu Măgurele

Acum, în scripte apar oameni de paie, iar Tel Drum n-a mai făcut plăți către Turris după ce Bombonica a ieșit din firmă. Doar că la restaurantul din hotel primești bon fiscal de la ferma de porci a lui Dragnea Junior, fiul liderului PSD, și nu de la firma care administrează oficial stabilimentul. Altfel spus, dacă mănânci o ciorbă la Turris, îi dai bani lui Dragnea Jr.

Hotelul în sine nu prea a fost o afacere profitabilă, o arată datele oficiale de la Finanțe. A generat constant datorii de peste 35 de milioane de lei, în perioada 2011-2013, iar bani au venit mai mult din alte activități decât din cazări. De exemplu, în anul 2008, camerele de hotel au produs în total 500 mii de lei, iar un magazin de carne înregistrat pe aceeași firmă a adus de aproape trei ori mai mult.

Porcii care cotizează la Tel Drum

Porci sacrificați în ferma lui Dragnea Jr. / Sursa foto: Hotnews.ro

Nu doar statul susține corporația Tel Drum, ci și un holding de companii controlat de familia Dragnea. E un sistem integrat de plăți reciproce în care firmele implicate își diminuează propriile profituri, deci și taxele către stat. Într-un final, banii sunt canalizați în conturile Tel Drum.

Cele mai mari afaceri asumate de juniorul Ștefan Valentin Dragnea sunt ferma de porci, terenurile agricole și pădurile.

Porcii cresc în comuna Salcia, pe fosta firmă Romcip SA, acum rebotezată Ferma Salcia SA, care raportează un profit mediu anual de aproximativ 100 de mii de lei. Din banii aduși de porci, o treime a zburat la Tel Drum. Asfaltatorul a fost, practic, cel mai important furnizor al fermei. Corporația i-a vândut nutreț de peste 48 de milioane de lei din 2007 până în 2015. Adică vreo 11 milioane de euro, plăți care au atârnat greu în contabilitatea fermei. Pe scurt, din tot ce-a cheltuit ferma, aproape jumătate a ajuns la corporația teleormăneană.

Dar și Tel Drum, în aceeași perioadă, a cumpărat de la fermă porci sau nutreț în valoare de peste 4 milioane de lei. În paralel, a girat la Unicredit Bank patru credite bancare contractate de ferma lui Dragnea Jr. Alte 3,87 milioane de lei.

Juniorul din divizia furaje

Corporația Tel Drum are și o divizie agricolă, dar recolta efectivă e administrată de o altă firmă a lui Dragnea Jr. E vorba de Gransiloz, înființată în 2009 de Petre Pitiș, prieten vechi al lui Liviu Dragnea și director general al Tel Drum. Practic, Juniorul (prin Romcip) cumpără  furaje de la el însuși (prin Gransiloz). Furajele cultivate de Tel Drum. În trecut, Gransiloz a intrat împreună cu Tel Drum și într-o cooperativă agricolă care se ocupa de comerț angro cu cereale. Peste 18 milioane de lei au rulat împreună cele două firme, corporația și silozurile lui Ștefan Valentin Dragnea.

Nici Gransiloz n-a fost promptă când a trebuit să plătească taxe la stat. Fiscul a executat de mai multe ori compania pentru obligațiile fiscale neonorate în perioada 2007-2015. În toți acești ani, Gransiloz a transferat peste 15 milioane de lei către Tel Drum.

Citești această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!

Dragnea Junior controlează indirect Gransiloz, prin intermediul altei entități (Zooveg 2010), prinsă și ea în schema plăților către grupare: 1,3 milioane lei la Tel Drum și 200.000 la Gransiloz, tranzacții cumulate în 2012.

Afacerile dintre fiul liderului PSD și Tel Drum s-au derulat cât timp corporația a fost condusă de Petre Pitiș. În aceeași perioadă a fost modificat și Golful juniorului. Pitiș nu a răspuns întrebărilor pe care i le-a adresat reporterul RISE Project și ne-a cerut șă încheiem un „protocol”: „Având în vedere solicitarea dumneavoastră de informații, precum și modul în care ați prezentat în materialele anterioare aspecte legate de Tel Drum SA, vă rugăm ca în prealabil să ne transmiteți o adresă de email în vederea încheierii unui protocol care să stabilească modul în care veți prezenta informațiile pe care vi le vom pune la dispoziție (de principiu acestea vor fi prezentate integral, nu trunchiat și fără aprecieri personale cu privire la operațiunile economice realizate)”.

Câteva minute mai târziu, de pe [email protected], a venit și emailul: „În vederea încheierii unui protocol care să reglementeze informațiile pe care urmează să vi le punem la dispoziție și modul în care acestea vor fi expuse în materialul pe care-l v-eți publica, vă rugăm să ne transmiteți datele de identificare ale persoanei juridice ce administrează site-ul pe care se va publica materialul și o împuternicire din partea acestei entități către dumneavoastră în sensul semnării protocolulului și primirii informațiilor.

Prietenul din Pitești

Cu bani de la Tel Drum trăiește multă lume. În categoria asta se înscrie Dan Neagoe, un milionar din Pitești, care face parte din cercul intim al liderului PSD încă din facultate. La fel ca patronii oficiali ai Tel Drum. Toți sunt parteneri de vânătoare, chefuri, business. Neagoe mai este asociat și cu cumnatul lui Petre Pitiș, directorul general al companiei, dar cei doi fac și afaceri.

Dan Neagoe e contractor important al Tel Drum și sponsor de vază la PSD. Firmele piteșteanului au primit peste 164 de milioane de lei de la corporația din Teleorman între 2007 și 2015. Din aceștia, Neagoe a redirecționat 30 de milioane către altă societate legată de Dragnea Jr. și Dragnea Senior (Interfrigo Logistics).

Neagoe nu doar că încasează de la Tel Drum ca să bage în PSD, dar a făcut afaceri și cu Liviu Dragnea personal. În 2011, a cumpărat de la președintele Consiliului Județean Teleorman un spațiu comercial la un preț de 15 ori mai mare.

Mai exact, un parter de bloc de 78 mp din Turnu Măgurele pe care grila notarilor publici îl evalua atunci la aproximativ 9.516 de euro. Liviu Dragnea a primit, însă, aproape 150.000 de euro de la firma lui Dan Neagoe (Interfrigo Logistics) – capitalizată sistematic cu bani de la Tel Drum și în care Dragnea Junior a devenit asociat la vedere acum doi ani.

Între timp, în același spațiu, fiul liderului PSD a deschis o carmangerie.

Azi, în spațiul comercial care a fost odată a lui Dragnea, deși cedat către compania lui Neagoe, Ferma Salcia SA a deschis o carmangerie

În nume propriu, Dan Neagoe a donat 480.000 de lei la filiala PSD Teleorman. Un asociat de-al său, Dumitru Valentin Ghiță, a băgat și el 495.000 lei. Iar firmele lor au trimis alți 685.000 de lei în contul PSD. Donațiile, cash, au fost cărate la București de Florin Tunaru – atunci, trezorier PSD Teleorman, astăzi vicepreședinte ANAF.

Mare parte din bani s-au topit în campania prezidențială din 2009, când candidatul PSD a fost Mircea Geoană.

În 2012, Liviu Dragnea a candidat prima oară la Parlament. Neagoe n-a mai donat direct, dar Interfrigo Logistics – aceeași firmă care a cumpărat parterul supraevaluat de la politician – a transferat 15.000.000 lei, sumă fixă, către Tel Drum. Cu o lună înainte de campanie.

Dan Neagoe a făcut avere din transport și producție de materiale pentru construcții. Afacerile lui au crescut odată cu Tel Drum, de peste zece ani piteșteanul e furnizor de bază acolo.

Prima firmă (Mega Com Construct D&S) prin care Neagoe a făcut afaceri cu Tel Drum a încasat 83,4 milioane de lei de la corporația teleormăneană. Apoi, în 2012, a intrat în insolvență. Principalul perdant la masa credală a fost chiar corporația din Teleorman, care avea de recuperat aproape 15 milioane de lei de la Neagoe.

Contractele cu Tel Drum s-au mutat imediat pe altă companie (Mega Com Global Logistic) a lui Neagoe, dependentă total de gruparea Dragnea. A facturat 16,1 milioane de lei la Tel Drum, adică 92 la sută din toți banii încasați vreodată. Dar și noul SRL a intrat repede în insolvență, tot la solicitarea patronului, în 2014. Patru camioane declarate în acte sunt date dispărute de lichidatorul care găsește totuși niște fițe în patrimoniul societății de construcții: o barcă Monterey, zeci de autoturisme, două SUV de lux – GMC și Hummer H2. Cu ultimul se dădea fiul lui Neagoe prin Pitești.

Hummer H2, mașina de teren postată pe Facebook de fiul lui Daniel Neagoe

Pe hârtie, Neagoe n-a fost niciodată un afacerist de succes, deși a fost mereu angrenat în mecanismele financiare de partid, care l-au propulsat în business. Lichidatorul judiciar care s-a ocupat de procedurile de faliment ale Mega Com Global Logistic a consemnat la închiderea firmei, parcă ironic, că „este bine cunoscut faptul că, în domeniul construcțiilor de drumuri, într-o piață controlată de cele mai multe ori prin influențe politice, constructorii s-au schimbat de la an la an, fapt ce a permis societății debitoare să își asigure colaborări pe termen lung și să își constituie fonduri de urgență, fapt ce de asemenea a generat o instabilitate financiară ce și-a pus amprenta într-o bună măsură asupra apariției stării de insolvență”.

 

Cristi de la autostrăzi

Peste 330 milioane de lei din totalul de 2 miliarde primiți de Tel Drum de la stat au venit de la Compania Națională de Autostrăzi (CNADNR). Omul de legătură: Cristian Duică.

Om de afaceri, Duică a fost ales primar PSD în Roșiorii de Vede. A administrat anterior una dintre companiile (Modul Proiect – MP) racordate la banii Tel Drum și deținută de Eugen Pena, fost director Hidroelectrica. În tandem cu Tel Drum, firma a câștigat licitații publice de peste 24 milioane de lei, iar parteneriatul lor a devenit deja tradițional. Sub conducerea lui Duică, SRL-ul a încasat peste 2,3 milioane de lei de la Tel Drum.

Cristian Duică, fostul șef de la Drumuri, relaxat, într-o vacanță

Apoi, în 2007, Cristian Duică a fost numit director general adjunct la CNADNR la propunerea PSD și, din acel moment, corporația Tel Drum a început să încaseze sistematic de la compania națională de autostrăzi.  În total, 80 de milioane de lei.

Doi ani mai târziu, în 2009, ministrul Radu Berceanu îl demite pe Duică, atrăgându-și furia lui Dragnea, care îl numește „tâmpit” într-o ședință de partid. Berceanu îl repune, totuși, în funcție pe Duică la scurt timp: M-a rugat frumos domnul Dragnea și, da, l-am pus la loc pe Duică, declara atunci ministrul PDL.

Până la urmă, Duică a plecat de la CNADNR în același an și s-a întors la cârma firmei subcontractoare a Tel Drum. Între timp, angajatorul său, Eugen Pena, intrase la închisoare în dosarul Hidroelectrica.

Contactat de reporterii RISE Project, fostul ministru Berceanu și-a adus aminte că poziția lui Duică în fruntea CNADNR a fost negociată cu PSD în contextul în care Guvernul era alcătuit împreună cu PDL.

„Dânșii (n.n. – PSD) erau cu noi la guvernare atunci și eu voiam să fac niște schimbări. Dragnea a spus «lasă-l acolo, nu-l da afară!» […] Știam de Tel Drum, i-am și spus lui Duică: Atenție, că sunt cu ochii pe chestia asta. Știam că e o legătură și i-am zis: Domnu’ Duică, să nu cumva să începem să facem parti-pri-uri care-cumva! Și el: Nu, nu, nu, domnu’ ministru!”, a povestit Radu Berceanu din Germania, de la o expoziție de avioane.

Întrebat de relația pe care o are cu Tel Drum și Liviu Dragnea, Duică a negat că instituția condusă de el ar fi semnat contracte cu firma din Alexandria.

Duică: N-am avut eu nici un contract cu Tel Drum, din centrala CNADNR, poate prin direcțiile regionale.

Reporter: Păi și nu aveați nici o influență asupra lor cât erați în conducerea Companiei Naționale?

Duică: Păi ce treabă aveam eu cu ce licitații…

Mai târziu, după ce a plecat din CNADNR, Cristian Duică, în calitate de primar la Roșiorii de Vede, a încheiat opt contracte publice cu Modul Proiect, unde lucra, pe lângă instituție. Asta i-a adus un dosar pe rolul Agenției Naționale de Integritate.

Finul și baronul

Mihai Slăvescu Putineanu este finul lui Liviu Dragnea și afacerist de succes în Teleorman. Soția lui Putineanu este verișoara Bombonicăi, iar cuplul Dragnea i-a cununat pe cei doi.

Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, amfitrion la un eveniment electoral / Foto: liberinteleorman.ro

Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, amfitrion la un eveniment electoral / Foto: liberinteleorman.ro

Agrotrust SRL, firmă deținută în acte de Putineanu, administrează mai multe silozuri în județ, fiind destinație importantă pentru banii Tel Drum. Din 2007 și până azi, finul lui Dragnea a încasat de la corporație peste 25 de milioane de lei. Putineanu a întors și el o parte din bani la PSD: 75.000 de lei pe persoană fizică în 2008 și 500.000 pe firmă, un an mai târziu, la prezidențiale.

Finul lui Dragnea a refuzat să vorbească cu noi și a spus doar atât: „Scrieți ce vreți!”.

Gașca de acasă ajunge la DNA

Adrian Simionescu (dreapta), la o petrecere de Crăciun, sub fotografia-potret a lui Liviu Dragnea

Adrian Simionescu, fost deputat PSD de Teleorman și partener vechi cu familia Dragnea, este conectat de peste zece ani la fondurile Tel Drum.

Politicianul local este și cumnatul lui Marian Fișcuci, vechi prieten al lui Liviu Dragnea și personaj-cheie în privatizarea Tel Drum. Cei doi, Simionescu și Fișcuci, fac afaceri din anii ‘90, iar din 2014 merg împreună și la DNA.

Procurorii i-au acuzat că, împreună cu Florinel Marinaș – cumnatul lui Liviu Dragnea, ar fi păgubit statul cu peste 5 milioane de lei într-o schemă transfrontalieră cu importuri de utilaje agricole. Pentru a evita plata TVA, cei trei vindeau fictiv marfa către o firmă din Bulgaria, controlată tot de ei.

Adrian Simionescu, prin firma Sady Com, a încasat de la Tel Drum peste 19 milioane de lei, iar Marian Fișcuci, prin Proinvest, s-a alimentat cu peste 28 de milioane de lei. Ambele firme sunt implicate în schema lor de evaziune.

Marian Fișcuci, audiat la DNA. Sursa: Liviu Adăscăliței/Mediafax

Marian Fișcuci, audiat la DNA. Sursa: Liviu Adăscăliței/Mediafax

În paralel, Fișcuci a donat peste jumătate de milion de lei la PSD Teleorman, în timp ce Simionescu a contribuit cu 14.500 de lei.

Fostul deputat Simionescu susține că a vândut la Tel Drum „materiale de construcții, grâu și mai multe” și că, de fapt, corporația nu ar fi un client important de-al său: „19 milioane de lei sunt bani puțini, dacă vă uitați peste cifrele de afaceri ale firmei mele, unde găsiți miliarde de milioane”

Îl contrazic cifrele. În 2012, anul în care Simionescu a fost trimis de Teleorman în  parlament, odată cu Dragnea, Sady Com a încasat 18,9 milioane de lei de la toți clienții. Peste 4,7 milioane, adică un sfert din total, au venit de la Tel Drum.  Asta nu înseamnă însă, afirmă Simionescu, că relația sa cu Dragnea și afacerile cu fratele Bombonicăi l-ar fi ajutat vreodată în cariera de business. Cât despre cazul de evaziune în care-i  anchetat, “totul a fost legal”, ne-a asigurat Simionescu.

 

Primul șofer al județului

Unul dintre cei mai loiali parteneri pe care i-a avut Dragnea în ultimii douăzeci de ani este fostul său șofer, Mădălin Ioniță. Acesta conducea mașinile cu care se deplasa liderul PSD în perioada cât a fost Prefect de Teleorman și președinte al Consiliului Județean. Acum, Dragnea are șofer de la SPP, iar Ioniță este om de afaceri, asociat cu Dragnea Jr.

Nikopole, satul bulgăresc, pe care îl văd clienții restaurantului Briza Dunării

Ioniță își petrece cea mai mare parte a timpului la restaurantul Briza Dunării din Turnu Măgurele, pe malul apei, în sediul unui vechi post al Poliției de Frontieră. În oraș toată lumea știe că restaurantul este al lui Liviu Dragnea. În acte, însă, proprietari sunt fostul șofer și Dragnea Junior.

Ioniță a donat și el 75.000 lei la PSD în 2007, iar o parte din chermezele PSD au fost organizate la cârciuma de la Dunăre.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img