spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeRevolte într-un oraș din Bihor: Primarul UDMR care ar fi pierdut alegerile...

Revolte într-un oraș din Bihor: Primarul UDMR care ar fi pierdut alegerile s-a baricadat in Primărie

-

Sute de locuitori ai orașului Săcueni protestează luni în stradă, adunându-se în fața Primăriei, unde cer ca primarul Béres Csaba să iasă din clădire. Motivul? Politicianul UDMR ar fi pierdut la urne în fața reprezentantului Alianței Maghiarilor din Transilvania, motiv pentru care, la influența edilului, președinții secțiilor de votare nu au încărcat rezultatele în sistemul electronic și acesta face presiuni să schimbe rezultatul votului, transmite Bihoreanul.

Întrucât primarul în funcție s-ar afla în clădirea administrativă, oamenii strigă „Béres, gyere ki!”, adică „Béres, hai afară!”…

În orașul Săcueni are loc luni la ora amiezii o adevărată revoltă, îndreptată împotriva primarului Béres Csaba și a partidului său, UDMR. Sute de localnici s-au adunat în fața clădirii Primăriei, furioși că s-ar încerca un mișmaș așa încât edilul să fie dat câștigător în ciuda faptului că, de fapt, a pierdut la alegerile de duminică.

„Oamenii s-au adunat în fața Primăriei și strigă să iasă primarul afară. „Béres, gyere ki!”. Domnul primar este în clădire, dar încă nu a ieșit”, a relatat o cititoare a BIHOREANULUI din Săcueni, care a și trimis imagini foto și video, care arată că asta se întâmplă.

Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, situaţia din Săcueni “este neclară” în condiţiile în care au fost sute de voturi anulate şi există o diferenţă de doar câteva voturi între cei doi candidaţi la funcţia de primar. 

„Aşteptăm să se dea rezultatele, pentru că la ultima secţie de votare AMT a contestat rezultatul, după care vom solicita renumărarea voturilor. Dacă a pierdut, dl Béres va trebui să accepte. Însă trebuie spus că are dreptul de a verifica rezultatul, pentru a fi sigur”, a explicat Szabó.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img