spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateDrulă l-a păcălit pe Fritz

Drulă l-a păcălit pe Fritz

-

Fostul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Bercean anunţă, luni, că Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR, fiind vicepreşedintele care a obţinut cel mai mare număr de voturi după preşedintele formaţiunii.

”Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR. Conform Statutului USR, Drulă, preşedintele demisionar al USR, nu are voie să numească cine va prelua şefia interimară”, a scris, luni, Berceanu pe Facebook.

- Advertisement -

Acesta postează şi articol din Statutul formaţiunii care prevede acest lucru: ”Articolul 54 din Status USR spune clar: «Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte»”.

Potrivit lui Berceanu, la Congres, s-au obţinut următoarele voturi: Cătălin Drulă 610, Dan Barna 592, Ionuţ Moşteanu 582.

Berceanu a cerut demisia conducerii USR încă de duminică seară, acuzând rezultatul catastrofal din alegeri.

”Cer demisia conducerii USR pentru incompetenţa politică! Europarlamentare:
2019: 22.3% 2024: *8.2% ”, a scris Berceanu pe Facebook.

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat luni că va renunţa la funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, afirmând că rezultatul alegerilor a fost sub aşteptări şi că şi-l asumă, urmând să convoace în USR alegeri pentru un nou preşedinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img