spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăPoliticaRevoltă în PSD Timiș după zvonurile privind înlocuirea lui Grindeanu

Revoltă în PSD Timiș după zvonurile privind înlocuirea lui Grindeanu

-

Luni, la sediul PSD Timiș a avut loc însă o ședință de urgență, convocată la solicitarea celor 55 de primari ai partidului. Oamenii sunt îngrijorați de situația din partid, unde zvonurile privind remanierea se succed cu rapiditate, scrie debanat.ro.

Ei spun că nu vor ruperea PSD, așa cum susțin unii analiști politici, dar nici nu sunt de acord cu înlocuirea premierului. La ședință au participat, de asemenea, consilierii locali și județeni ai PSD. Sorin Grindeanu este președintele filialei Timiș a PSD, însă de coordonarea acesteia se ocupă acum președintele executiv Călin Dobra.

- Advertisement -

A fost a semnată o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu, puternic contestat în aceste zile de membri ai conducerii centrale a PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că evaluarea membrilor guvernului s-a terminat și că luni vor fi finalizate concluziile și pachetul de propuneri. El nu a nominalizat însă miniștrii care ar putea fi remaniați.

- Advertisement -

„Alegerile nu se fac pentru un prim-ministru, am spus-o și în campanie (…) Românii nu au votat un membru al guvernului sau altul (…) Unii se pot agăța în mintea lor de funcții, eu le-am pus mereu și le spun prietenește să plece de la ideea că astea nu sunt funcții pe viață, nimeni, cel puțin în democrație, nu ocupă funcții pe viață (…) Sunt câteva domenii unde există întârzieri și să vedem: cauzele țin de chestiuni de birocrație, țin de lipsa de implicare a unor miniștri, de capacitatea redusă de coordonare a premierului, capacitatea redusă de a-i forța și de a urmări dacă miniștrii urmăresc implementarea programului, dacă este un blocaj generat de anumiți funcționari din ministere, dacă este un blocaj generat de birocrație, de lentoare, de circuitul documentelor prin guvern. Nu e simplu”, a afirmat Dragnea.

Miercuri este programată o ședință a CEx al PSD, unde este așteptat eventualul anunț legat de înlocuirea premierului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img