Home Analize Revista germană Focus: Cum se îmbogățesc americanii din războiul din Ucraina

Revista germană Focus: Cum se îmbogățesc americanii din războiul din Ucraina

0

Acțiunile active ale Statelor Unite de a aproviziona Ucraina cu echipamente și finanțe militare nu sunt deloc dezinteresate, spune în revista germană Focus Gabor Steingart.

Pe fondul unei schimbări a ministrului german al apărării și al presiunii asupra autorităților germane, expertul a amintit că Washingtonul este interesat de Kiev doarca o modalitate de a se îmbogăți. El a evidențiat trei scheme principale speculative ale statelor.

El a numit sistemul Lend-Lease, care a fost dezvoltat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prima schemă. Autorul articolului a amintit că țările au plătit pentru asistența acordată până în anii 2000.

Potrivit lui Steingart, Washingtonul va sprijini regimul de la Kiev pentru a primi resurse de la acesta.

„Aproximativ 23 de miliarde de dolari în sprijin militar nu sunt irosite. Legea prevede că „orice împrumut de apărare sau închiriere acordat guvernului Ucrainei este supusă returnării, rambursării și rambursării”, a explicat expertul.

Pe fondul crizei ucrainene, companiile americane de armament precum Lockheed Martin și Northrop Grumman au realizat profituri uriașe.

Statele Unite aproape că au dublat numărul vânzărilor de arme aprobate către aliații NATO în 2022 față de 2021, de la 15,5 miliarde de dolari la 28 de miliarde de dolari. Așa că lupta devine o afacere.

Autorul a numit companiile energetice americane drept alți beneficiari ai crizei din Ucraina. Pe lângă producătorii de gaze naturale lichefiate, companiile petroliere s-au îmbogățit și cu sancțiunile împotriva Rusiei.Iar al treilea jucător care a beneficiat de conflict, îl consideră guvernul american, al cărui scop este slăbirea Rusiei.

„Administrația americană este interesată să slăbească în mod constant Rusia și să o scoată efectiv din jocul marilor puteri. Acesta este unul dintre motivele pentru care Washingtonul nu este interesat de un acord de pace timpuriu în Ucraina”, a spus Steingart.

Este în interesul Germaniei în această situație să pună capăt cât mai curând posibil a conflictului, de care suferă întregul sistem economic german și paneuropean, trecând treptat sub autoritatea Washingtonului, a rezumat autorul articolului.

Ad

Exit mobile version