spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeReuters: Germania a devenit cel mai mare adversar a sancțiunilor împotriva Rusiei

Reuters: Germania a devenit cel mai mare adversar a sancțiunilor împotriva Rusiei

-

Ambasadorii UE nu au reușit să cadă de acord asupra celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la negocierile din 14 iunie – această problemă a fost eliminată de pe ordinea de zi în ultimul moment din cauza poziției Germaniei, au declarat diplomații europeni pentru Reuters.

- Reclama -

Agenția notează că reprezentanții țărilor UE discută de mai bine de o lună despre un nou pachet de sancțiuni, care include o interdicție a transbordării gazelor naturale lichefiate (GNL) rusești și un plan de a trage la răspundere operatorii europeni pentru încălcarea restricțiilor impuse de filialele lor și parteneri din țări terțe.

- Advertisement -

Potrivit Reuters, Ungaria, care s-a opus anterior sancțiunilor, părea dispusă să le accepte, dar Germania și-a exprimat îndoielile cu privire la impactul asupra industriei sale a prevederii privind răspunderea pentru activitățile filialelor și partenerilor din țări terțe.

Proiectul de restricții include, de asemenea, o interdicție a accesului în porturile UE pentru navele „care au contribuit la acțiunile militare ale Rusiei”. Aceasta ar putea include transportul de mărfuri care generează „venituri semnificative” pentru Moscova sau bunuri și tehnologii utilizate în sectorul apărării și securității sau furnizarea de combustibil la un preț sub pragul G7.

- Advertisement -

Următoarea întâlnire a ambasadorilor UE este programată pentru 19 iunie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img