spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăActualitateReuters despre cum au câștigat democrații în anumite locuri: Au cheltuit milioane...

Reuters despre cum au câștigat democrații în anumite locuri: Au cheltuit milioane de dolari pentru a-i ajuta pe candidaţii republicani de extremă dreapta să câştige competiţia internă din partid

-

O strategie riscantă a Partidului Democrat de a cheltui milioane de dolari pentru a-i ajuta pe candidaţii republicani de extremă dreapta să câştige competiţia internă din partid pare să dea rezultate în alegerile de la jumătatea mandatului (‘midterms’) desfăşurate marţi în Statele Unite, democraţii învingându-i pe aceştia în câteva curse electorale, notează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Critici din interiorul Partidului Democrat avertizaseră că campaniile de publicitate electorală în favoarea unor candidaţi care au preluat acuzaţiile fostului preşedinte Donald Trump de fraudă la alegerile din 2020 ar putea ajuta la alegerea a exact acelor persoane despre care democraţii le spun americanilor că reprezintă un risc serios pentru democraţie.

Însă susţinătorii controversatei strategii au calculat că întărirea acestor candidaţi în defavoarea republicanilor mai moderaţi în alegerile interne (primare) îi va face concurenţi mai uşor de învins în ‘midterms’.

Pariul pare să fi fost câştigător: proiecţiile de miercuri îi dădeau învingători pe toţi cei opt candidaţi democraţi care au beneficiat de această strategie. Aceste rezultate ar putea oferi un tipar pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din 2024.

Totuşi, critici precum fostul congressman democrat Tim Roemer au afirmat că strategia este în ultimă instanţă distructivă, pentru că sacrifică principiile morale ale partidului şi ajută la amplificarea acuzaţiilor false ale lui Trump privind integritatea scrutinului din 2020.

În New Hampshire, senatoarea democrată în funcţie Maggie Hassan a câştigat cu uşurinţă un nou mandat, contribuind la şansele partidului său de a păstra controlul în această Cameră. Hassan l-a învins pe republicanul Don Bolduc, care fusese ajutat cu 3,1 milioane de dolari de către un grup democrat de sprijin, Senate Majority PAC, în timpul alegerilor primare ale republicanilor. Bolduc fusese criticat ca fiind prea extremist chiar de către membri din partidul său.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img