spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCiolacu spune de unde au început disputele între PSD și PNL

Ciolacu spune de unde au început disputele între PSD și PNL

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că disputele dintre membrii coaliţiei de guvernare au apărut din cauză că „anumite greşeli nu au fost recunoscute”.

- Reclama -

„Eu şi colegii mei am decis să intrăm la guvernare după doi ani nu tocmai fericiţi, nu am nicio reţinere să o spun, dar nici nu aş dori, ca partid, ca partenerii noştri de guvernare din acest moment, mai ales PNL, să o considere ca un atac sau ca un afront. Eu, personal, am recunoscut anumite momente în care PSD a greşit şi a avut nişte decizii care nu erau aşteptate de către oameni, s-a îndepărtat de agenda publică, s-a mers într-o direcţie total incorectă. (…) Trebuie să învăţăm ca politicieni, suntem oameni, mai facem greşeli. Trebuie să recunoşti anumite greşeli pe care le-ai făcut. Liberalizarea preţurilor la energie era o decizie aşteptată în Uniunea Europeană, dar când iei o astfel de decizie, anticipezi în actul de guvernare şi o eventuală criză. Aici au fost nişte greşeli majore. Împrumuturi, ajungi la un deficit de 9,02, cel mai mare din Europa. (…) Dacă toate aceste lucruri s-ar fi spus atunci, şi conflictele sau disputele dintre noi ar fi fost mult mai mici. Nu s-au recunoscut”, a spus Ciolacu la B1TV.

În opinia sa, e normal ca într-o astfel de situaţie „să existe o doză de frustrare” la colegii săi de partid.

„Ne-am implicat în actul de guvernare într-o perioadă foarte complicată, după o guvernare proastă, ca să folosesc un cuvânt frumos, şi există o frustrare când te pune solidar cu greşelile altora. Şi atunci există aceste mici înţepături. Trebuie să facem o analiză a deciziilor, trebuie să îţi asumi deciziile. Pe de altă parte, reprezentăm două doctrine total diferite. (…) Există o coerenţă guvernamentală, orice am spune, normal că se doreşte mai mult, aşteptările sunt mai mari, dar nu avem probleme de fond”, a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că niciun membru PSD nu l-a atacat vreodată pe premierul Nicolae Ciucă, pentru că „a existat o linie roşie” transmisă în interiorul partidului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img