Rețeaua Rechinului român și politicienii mexicani

0
80

O adevărată rețea mafiotă creată și coordonată de românul Florian Tudor, zis ”El Tiburon” (Rechinul), acuzată de evaziune fiscală, spălare de bani, clonare de carduri bancare, trafic de persoane și multe altele, operează de mai mulți ani în Mexic și în alte cel puțin 14 țări, sub protecția autorităților politice și judiciare din această țară, dezvăluie presa mexicană citată de G4Media.

Potrivit informațiilor de la serviciile de securitate, obținute de publicația mexicană MILENIO, Cabinetul de securitate al guvernului federal din Mexic a detectat o rețea de politicieni din patidele PVEM (Partido Verde Ecologista de México), PRI (Partido Revolucionario Insitucional), PRD (Partido de la Revolución Democrática), PT (Partido del Trabajo) și Morena (Movimiento Regeneración Nacional) (precum și oficiali din cadrul Procuraturii din Quintana Roo), care se presupune că protejează și colaborează cu grupul condus de Florian Tudor, El Tiburon.

Din această rețea de protecție făceau parte și foști guvernatori ai PRI din Quintana Roo, Félix Arturo González Canto și Roberto Borge, precum și deputați ai Partidului Verde și foști primari ai PRI și PRD, inclusiv din municipiul Benito Juárez, Cancún. De asemenea, operatori și militanți ai formațiunii Morena și ai PT.

Într-un document prezentat în octombrie 2020 în cabinetul de securitate se arată că liderul Mișcării Naționale pentru Speranță și fostul deputat local din Mexico City, René Bejarano, sunt considerați de serviciile de informații drept ”verigi” în rețeaua lui Tudor.

Prin intermediul diferiților colaboratori, Bejarano a folosit Morena și chiar a acționat în numele președintelui Andrés Manuel López Obrador, pentru a înșela cetățenii și oamenii de afaceri din Cancun, potrivit documentului.

Potrivit unei hărți confidențiale a legăturilor și colaboratorilor, realizată pe baza informațiilor FBI și DEA și prezentată pe 29 octombrie la ședința cabinetului de securitate, Rechinu a reușit să țeasă o rețea de funcționari și de companii fantomă, care operează în cel puțin 15 țări.

Centrul operațiunilor lui Tudor este Cancun. Prezența politicienilor din toate partidele iese în evidență în rețeaua de contacte a românului care conduce rețeaua.