spot_img
4 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăALEGERI 2020REȘAPAȚII DIN NOUL PARLAMENT: Daniel Florea- de la PDL la PSD. I-au...

REȘAPAȚII DIN NOUL PARLAMENT: Daniel Florea- de la PDL la PSD. I-au dispărut din avere peste 3 milioane de lei în câțiva ani

-

Una din figurile reșapate ale noului Parlament este constănțeanul Daniel Florea, care a devenit din nou deputat, după o pauză de 4 ani în care a fost primarul Sectorului 5. Fostul judecător ajuns avocat milionar reușește astfel să se mențină în primul eșalon al politicii prin intermediul PSD București, după ce nu a reușit să realizeze acest lucru pe când era lider PDL și candida fără succes pentru Senat la Constanța. De eșec a avut parte și la alegerile locale din toamnă, după ce nu a fost în stare să mai câștige un mandat de primar la Sectorul 5, unde a fost învins de Cristian Piedone Popescu, scrie Replica de Constanța.

- Reclama -

CE SUSȚINE REPLICA DE CONSTANȚA:

- Advertisement -

Daniel Florea candida în 2008 pentru Senat din partea PDL Constanța, după o campanie electorală intense, în care vitupera împotriva PSD, de umeri cu Theodor Stolojan. Nu i-a reușit accederea în Parlament, astfel încât următorul ciclu electoral l-a prins în Călărași, unde a fost ales în 2012 deputat pe listele PSD. Și tot din partea PSD este ales în 2016 primar în Sectorul 5, unde nu a rezistat însă decât un mandat. 

I-au dispărut din avere peste 3 milioane de lei în câțiva ani

Până una alta însă, Daniel Florea se bucură atât de prezumția de nevinovăție, cât și de imunitatea parlamentară, astfel încât se poate relaxa și beneficia în tihnă de însemnatele privilegii de deputat.

- Advertisement -

Potrivit ultimei declarații de avere, Daniel Florea se dovedește a fi extrem de cheltuitor, proaspătul deputat PSD pierzând câteva milioane de lei în doar câțiva ani, fără a se alege cu ceva palpabil în schimb.

Cel puțin așa reiese din documentul oficial semnat și depus în octombrie 2020 la Agenția Națională de Integritate (ANI) în calitate de candidat PSD pentru Camera Deputaților.

Astfel, Florea deține un teren agricol de 2.500 metri pătrați în Călimănești și două apartamente în București, un VW Eos și un Audi Q7, toate cumpărate alături de soția sa, Andreea Georgiana Florea.

Cei doi mai dețin ceasuri și bijuterii în valoare de 70.000 de euro și au în bănci ”doar” 91.000 de lei. Mai mult, deputatul a renunțat la 25.000 de euro pe care trebuia să-i primească până pe 15 iunie 2020 ca parte a contractului de cesiune părți sociale la SCA Daniel Florea și Asociații.

La 48 de ani, s-ar putea spune că Daniel Florea a sărăcit de-a dreptul, ținând cont că sumele de mai sus sunt mărunțișuri pe lângă ce declara în 2013: nu mai puțin de 3.012.211 lei net, de pe urma firmei sale de avocatură.

În aceste zile de restriște, Florea trebuie să se descurce doar din salariul lui (160.986 lei ca primar al Sectorului 5, echivalentul a peste 13.000 lei pe lună), care nu va cunoaște majorări semnificative în postura de deputat.

De la ASF la Transelectrica, cu salariul la secret

Eforturile sale pentru un trai decent sunt suplinite de cele ale soției, care refuză însă să facă public câți bani încasează de la stat.

Andreea Georgiana Florea, în vârstă de 40 de ani, a fost dintotdeauna o privilegiată, beneficiind de câteva funcții-cheie care i-au oferit printre cele mai mari salarii la stat din România. Fire modestă, nu a vrut probabil să epateze, astfel încât de ceva timp ține aceste salarii la secret.

În declarația de avere a soțului, în dreptul funcției de membru al Directoratului la Transelectrica pe care o ocupă din 2017 este un spațiu alb, la fel și în propria sa declarație de avere, din iunie 2019.

Ultimul indiciu cu privire la cât încasa Andreea Georgiana Florea de la Transelectrica apare într-o declarație mai veche, rătăcită pe site-ul companiei de stat prin 2018.

De aici aflăm că veniturile sale anuale de la Transelectrica erau pe atunci de 216.404 lei net (18.000 lei pe lună), în mod cert acestea fiind majorate ulterior, cu precizarea că Andreea Georgiana Florea nu mai apare în prezent la conducerea acestei companii.

Este de interesant de urmărit traseul profesional al doamnei Florea, ținând cont de faptul că a știut până acum să ocupe doar funcții la stat extrem de bine plătite. Astfel, înainte de Transelectrica a lucrat între 2015 și 2017 la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), celebră pentru faptul că angajează aproape exclusiv rude ale politicienilor influenți, pe care le plătește cu salarii uriașe, ținute la secret.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img