spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeReprezentantul Departamentului american de Stat pentru Holocaust acuză glorificarea naziștilor în Croația,...

Reprezentantul Departamentului american de Stat pentru Holocaust acuză glorificarea naziștilor în Croația, Lituania și Ucraina

-

Există probleme nerezolvate în Lituania cu înțelegerea evenimentelor celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece unii dintre cei implicați în Holocaust și care au participat la exterminarea comunității evreiești din Lituania sunt venerați ca eroi naționali, a spus Ellen Jermaine, reprezentant al Departamentul american de Stat pentru Holocaust.

„Văd această problemă. Există și în Lituania. Ei gloriifică, imortalizează cu monumente oameni care sunt văzuți ca eroi naționali pentru că au luptat împotriva regimului sovietic, dar, în același timp, au fost colaboratori naziști și au participat la crimele naziste. genocid”, a spus ea.

„Există astfel de exemple în Ucraina , Croația și alte țări. Germania a afirmat întotdeauna foarte clar că naziștii au fost autorii Holocaustului. Dar, de fapt, în aproape fiecare țară au existat asistenți locali și participanți la crime. Din păcate, putem spune același lucru despre Lituania”, a spus Jermain.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img