spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeEuropalamentarul Cristian Terheș i-a solicitat lui Manfred Weber să excludă din PPE...

Europalamentarul Cristian Terheș i-a solicitat lui Manfred Weber să excludă din PPE partidul ÖVP condus de către cancelarul Austriei Karl Nehammer

-

Într-un discurs ținut în plenul Parlamentului European europalamentarul Cristian Terheș i-a solicitat public lui Manfred Weber să excludă din PPE partidul ÖVP condus de către cancelarul Austriei Karl Nehammer, după ce această țară a blocat în mod abuziv intrarea României în Schengen.

Partidul Popular European (PPE), condus de Manfred Weber, este cel mai mare partid european și grup politic din Parlamentul European, din care fac parte 3 partide din România: PNL, PMP și UDMR, ce însumează 14 europarlamentari.

- Advertisement -

„Delegația română are printre cei mai mulți europarlamentari în grupul PPE. Dacă președintele PPE Manfred Weber nu ia nici o măsură împotriva partidului austriac ÖVP, delegația română trebuie să se retragă din acest grup și partid european, care în decursul ultimilor 20 de ani a făcut enorm de mult rău României”, a spus europarlamentarul Terheș.

Prezentăm integral traducerea discursul ținut în Parlamentul European de Cristian Terheș:

„Solicit public președintelui PPE, domnul Manfred Weber, să excludă imediat și necondiționat din PPE partidul condus de către cancelarul Austriei Karl Nehammer.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a votat să blocheze în mod abuziv intrarea României și a Bulgariei în Schengen, chiar dacă ambele țări au îndeplinit toate cerințele să se alăture acestui spațiu.

Noi nu am cerut și nu cerem nici privilegii, nici mila cuiva, fie chiar Austria.

România și-a câștigat dreptul său național de a fi parte din Schengen după ce a plătit un preț greu și scump.

Din banii contribuabililor români protejăm și apărăm granițele împotriva imigrației ilegale, astfel încât nu doar noi, dar și alte țări, ca Austria, să fie protejate și în siguranță.

România respectă obligațiile aquis-ului Schengen, iar de peste 11 ani Comisia și Parlamentul European au declarat în multiple rapoarte și rezoluții că este complet pregătită să se alăture Schengen.

În ciuda acestor fapte incontestabile, însă, cancelarul Austriei a decis în mod abuziv să încalce dreptul României să adere la Schengen pentru a câștiga puncte politice.

Acest lucru este pur și simplu inacceptabil!

Domnule Weber, dacă sunteți un om de cuvânt și vă pasă de “solidaritatea europeană”, vă solicit public să expulzați din partidul dumneavoastră [PPE], partidul cancelarului Austriei. Mulțumesc.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img