spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneREPLICĂ DUPĂ ATACUL DE LA COPENHAGA: Netanyahu le transmite evreilor din Europa...

REPLICĂ DUPĂ ATACUL DE LA COPENHAGA: Netanyahu le transmite evreilor din Europa că Israelul este casa lor

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a îndemnat din nou, duminică, pe evreii din Europa să emigreze în Israel, după atacurile teroriste comise în weekend la Copenhaga, în care a fost ucis un evreu, relatează ziarul Jerusalem Post în ediţia electronică, transmite Mediafax.
Paznicul evreu al sinagogii, Dan Uzan, în vârstă de 37 de ani, a fost ucis duminică dimineaţa în faţa lăcaşului de cult, după ce atacatorul a ucis sâmbătă după-amiaza un cetăţean danez în atacul armat asupra unui centru cultural din capitala daneză în care avea loc o dezbatere despre libertatea de exprimare.
„Teroarea islamică extremă din Europa a lovit din nou, de această dată în Danemarca. Le transmitem condoleanţe familiilor celor ucişi. Ei ucid încă o dată evrei, pe teritoriul european, pentru simplul fapt că sunt evrei”, a declarat premierul israelian.
„Valul de atacuri împotriva evreilor în Europa este de aşteptat să continue şi ţine de noi să fim pregătiţi”, a continuat el. „Evreii au nevoie de protecţie oriunde s-ar afla, dar eu vă spun: Israelul este casa voastră”, a subliniat premierul într-o şedinţă de Guvern.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img