spot_img
14.6 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăhighlightRemus Cernea: Televiziunile de ştiri din România trebuie obligate să difuzeze un...

Remus Cernea: Televiziunile de ştiri din România trebuie obligate să difuzeze un minut de ştiinţă pe zi

-

Televiziunile de ştiri din România trebuie obligate să difuzeze un minut de ştiinţă pe zi, este cererea făcută de deputatul neafiliat Remus Cernea. El precizează la Radio France Internationale că va depune în Parlament o iniţiativă legislativă în acest sens.

- Reclama -

Remus Cernea explică iniţiativa sa legislativă: „Cred că în România trebuie să facem eforturi de a readuce un prestigiu pentru ştiinţă. Am văzut că sunt spaţii generoase acordate pentru pseudo-ştiinţă la anumite posturi tv. De aceea, cred că este important să avem măcar câte un minut de ştiinţă şi tehnologie la ştirile posturilor tv”.„Ştiţi că sunt acele analize care arată că în România foarte-foarte mulţi cetăţeni, procente de 45% nu cunosc lucruri elementare care ţin de ştiinţă (…). Cred că ar fi de mare interes, iar pentru televiziuni ar fi un minut de ştiinţă şi tehnologie care le-ar putea aduce un plus de audienţă, de ce nu?”, crede parlamentarul.

„Un minut pe zi, la principalul jurnal, care poate fi reluat şi la celelalte jurnale, dar la jurnalul principal sau de maximă audienţă, la ora 19, 20, 21, depinde post, să fie măcar un minut de ştiinţă şi tehnologie. Aici intră inclusiv teme de mediu. Dacă vom sprijini cultura ştiinţifică şi spiritul ştiinţific, avem o şansă să construim ceva durabil în ţara asta. Dacă nu, vom avea mari probleme şi în viitor”, spune Remus Cernea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img