spot_img
1.5 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăFapt DiversRegizorul Pedro Almodovar ACUZĂ: ''Hollywood-ul lucrează în prezent pentru China''

Regizorul Pedro Almodovar ACUZĂ: ”Hollywood-ul lucrează în prezent pentru China”

-

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, care la 8 aprilie își va lansa cea mai recentă peliculă, ”Julieta”, este de părere că ”Hollywood-ul lucrează în prezent pentru China”, spre deosebire de Europa, unde ”din fericire”, se fac filme inspirate din viața celor ce trăiesc pe acest continent, transmite EFE vineri.

- Reclama -

El și-a susținut poziția dând ca exemplu SF-ul ”Pacific Rim” (”Cercul de foc”), realizat de Guillermo del Toro, care nu a avut succes nicăieri, ”excepție făcând China, unde a funcționat la cote astronomice”.

Laureat de două ori al premiului Oscar — cu ”Todo sobre mi madre” (”Totul despre mama mea”), ”Cel mai bun film în limbă străină” în 1999 și cu ”Hable con ella” (”Vorbește cu ea”), ”Cel mai bun scenariu original” în 2002 — celebrul cineast a emis aceste considerații cu ocazia unei conferințe organizate la Madrid, în cadrul celei de-a 35-a ediții a Târgului Internațional de Artă Contemporană, ARCO.

Criticând producția ”abuzivă” din SUA de filme cu roboți și supereroi, el a afirmat că că aceste lungmetraje ”cu investiții de 200 de milioane de dolari se gândesc să reflecte alte aspecte decât problemele americanului de rând”.

‘Din fericire, în Europa, facem un cinema mai ieftin și putem să vorbim despre mediul nostru. Filmele mele se petrec în bucătărie, în baie, în dormitoare sau în fața unor clădiri și pot să vorbesc despre ceea ce mă interesează”, a adăugat Pedro Almodovar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img