spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeRefugiaţii ucraineni care trăiesc în centrele de primire din Polonia vor trebui...

Refugiaţii ucraineni care trăiesc în centrele de primire din Polonia vor trebui să achite o parte din costurile întreţinerii

-

Ministerul de Interne din Polonia a anunţat miercuri că, începând de anul viitor, refugiaţii ucraineni care trăiesc în centrele de primire din această ţară vor trebui să înceapă să achite o parte din costurile întreţinerii lor, transmite EFE și Agerpres.

- Reclama -

Excepţii de la această regulă se aplică minorilor, femeilor însărcinate, pensionarilor şi persoanelor fără venituri.

Începând din 1 februarie 2023, ucrainenii care rămân în Polonia mai mult de 120 de zile vor trebui să plătească iniţial 50% din costurile întreţinerii, ajungând până la un maximum de 9 euro pe zi. De la 1 mai 2023, refugiaţii care se află de mai bine de 180 de zile în Polonia vor acoperi 75% din costurile şederii lor, cu un maximum de 13 euro pe zi.

În medie, cheltuielile cu cazarea şi hrănirea refugiaţilor sunt de circa 15,5 euro pe zi de persoană, a declarat miercuri şeful departamentului de gestionare a crizelor, din cadrul primăriei oraşului Kalisz (centru), într-un interviu radiofonic.

La rândul său, într-un interviu televizat, viceministrul de interne Pawel Bossernaker a justificat decizia prin aceea că nu este posibilă ”finanţarea şederii refugiaţilor pe perioadă nedeterminată”.

În Polonia trăiesc în adăposturi de primire finanţate de stat circa 85.000 de refugiaţi proveniţi din Ucraina, în marea lor majoritate femei, minori şi pensionari, potrivit datelor oficiale.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img