spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeDronele Concernului Kalașnikov au ajuns la armata rusă: Rosteh zboară în regim de...

Dronele Concernului Kalașnikov au ajuns la armata rusă: Rosteh zboară în regim de ”liniște radio” completă

-

Concernul „Kalașnikov” furnizează trupelor ruse cele mai noi vehicule aeriene fără pilot de tip copter. Acest lucru a fost anunțat jurnaliştilor miercuri de șeful holdingului, Alan Lușnikov, relatează TASS.

„Nu am anunțat acest lucru, dar livrăm deja armatei coptere. Aceasta este o linie întreagă. Unele dintre ele sunt deja produse și furnizate în serie. Celelalte sunt în dezvoltare și producția lor în serie va fi lansată anul viitor. Este vorba de cea mai diferită nomenclatură pentru cele mai diferite scopuri – recunoaștere, luptă și așa mai departe. Acesta este un domeniu foarte important și îi acordăm o atenție deosebită”, a spus Lushnikov. Ca exemplu, șeful concernului s-a referit la drona de tip copter ZALA 421-24 a companiei ZALA AERO (parte a grupului de companii ”Kalașnikov”), prezentată la forumul Armata 2022.

- Reclama -

Potrivit corporației ”Rosteh”, această dronă este capabilă să opereze sub contramăsuri electronice și să zboare în regim de ”liniște radio” completă.

Concernul „Kalașnikov” este cel mai mare producător rus de arme automate de luptă și de puști cu lunetă. Este liderul industriei ruse de arme de calibru mic, repreztntând aproximativ 95% din producția de arme de calibru mic din Rusia. Armele sunt furnizate în peste 27 de țări din întreaga lume.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img