Home Analize Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici

0
KYIV, UKRAINE - JANUARY 22: People rallying in patriotic support of Ukraine hold a 500 meter long ribbon in the colors of the Ukrainian flag on Unity Day on January 22, 2022 in Kyiv, Ukraine. Speakers at the rally demanded Ukrainian membership in the European Union and the NATO military alliance and derided Russian President Vladimir Putin. Tens of thousands of Russian troops have massed on the Russian border to Ukraine, causing international fears of a possible military invasion. On January 22, 1919, representatives of the Ukrainian People's Republic and the West Ukrainian People's Republic signed the Unification Act to unite the two entities, though hopes for an independent Ukraine were quashed when it became part of the Soviet Union in 1920. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici, nevoia recomandărilor. ”Vom merge în Germania”, scrie Gazeta Românească din Italia.

„Cazarea este gratuită, timp de trei luni am primit și subvenții de 300 de euro pentru fiecare adult și 150 pentru fiecare copil. Dar nu mai sunt plăți, iar proprietarii ne anunță că este timpul să plecăm”, a declarat Daria din Kiev pentru ziarul online Strana.ua, care relatează viața ucrainenilor din străinătate.

”Este foarte rău să lucrezi aici, te pun să culegi cireșe pentru șase euro pe oră. O slujbă infernală pentru 10 ore pe zi și o zi liberă pe lună. De aceea nu am rezistat prea mult, nici măcar nu ne acceptă copiii la școală, spun că nu sunt locuri, așa că vom merge în Germania, unde există un sprijin social mult mai bun și este mai ușor cu munca și cu școlile”, a continuat femeia care locuiește cu copiii ei și cu o prietenă în suburbiile din Bari, Puglia.

După cum explică ziarul, mari dificultăți au fost găsite și pentru medici, cărora guvernul le oferise condiții excelente încă de la începutul războiului, facilitând recunoașterea calificărilor lor. Însă puțini au reușit să găsească un loc de muncă, chiar dacă s-au oferit să accepte salarii mai mici decât media, iar unii nu au reușit nici măcar să facă stagii gratuite. 

Veronica, care locuiește în Kiev, încearcă de trei luni să își găsească un loc de muncă, dar până acum fără prea mult succes. ”Aveți nevoie de o italiană bună, engleza este foarte proastă aici, puțini chiar și printre doctori o vorbesc. Dar cel mai important lucru sunt recomandările. Fără ele nu ești angajat, în ciuda experienței tale”, a declarat Veronika pentru ziar. 

”În ciuda confirmării diplomei și a învățării limbii, nicio clinică nu a vrut să mă angajeze. Și abia când am primit o recomandare de la unul dintre medici am fost primit într-o clinică unde fusesem respins anterior. Acesta este specificul aici: oamenii sunt angajați în principal de cunoscuți, iar acest lucru nu se aplică doar în medicină”, a spus Dr. Nadezhda.

Ad

Exit mobile version