spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăAnalizeReferendumul din Macedonia: Două treimi dintre alegători nu s-au prezentat la vot,...

Referendumul din Macedonia: Două treimi dintre alegători nu s-au prezentat la vot, votul final va fi în Parlament, premierul amenință

-

90,72% dintre alegătorii care au participat la scrutinul consultativ au aprobat noua denumire de ”Republica Macedonia de Nord” a micului stat din Balcani, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia Electorale după numărarea a aproape jumătate din sufragii (43,57%) din sufragii, iar 6,26% au votat împotrivă. Două treimi dintre alegători nu s-au prezentat la vot cu o jumătate de oră înainte de închiderea secţiilor de votare, potrivit ultimului bilanţ furnizat de Comisia Electorală.

- Reclama -

”Cred că imensa majoritate a cetăţenilor care au votat au ales calea europeană”, a declarat într-o conferinţă de presă, premierul social-democrat Zoran Zaev.

Zaev s-a exprimat duminică seara, după încheierea referendumului prin care macedonenii au fost întrebaţi dacă susţin sau nu un acord cu Grecia în vederea schimbării numelui ţării în ”Republica Macedonia de Nord” care să deschidă drumul ţării către NATO şi UE.

O participarea slabă ar face mai dificil efortul premierului de a obţine în Parlament susţinerea de care are nevoie în vederea modificării Constituţiei.

În cazul în care amendamentele constituţionale nu vor obţine două treimi din voturi în Parlament, Zaev a anunţat că va convoca imediat alegeri anticipate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...